Marinakis: ‘Cezayı kendisi verme veya suç işlemeye teşvik etme olayları hoşgörüyle karşılanmayacak’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Marinakis: ‘Cezayı kendisi verme veya suç işlemeye teşvik etme olayları hoşgörüyle karşılanmayacak’

Pavlos Marinakis

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, göçmenleri yakalayıp esir alan kişilerin dün tutuklanmasının ardından, ‘Cezayı kendisi verme veya suç işlemeye teşvik etme olayları hoşgörüyle karşılanmayacak’ dedi.

Aynı zamanda Dadia ormanındaki insanların ölümünden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

Marinakis, ‘Evros’ta insanların ölümünden dolayı en derin üzüntümüzü ifade ediyoruz. Alarm koşullarına ve 112 üzerinden yapılan tahliye ihbarlarına rağmen ne yazık ki Dadia ormanında kalmaları ölümcül oldu’ derken, ‘Ülke, farklı bölgelerde eşzamanlı birçok yangın cephesiyle karşı karşıya’ diye ekledi.

Hükümet Sözcüsü ‘Ülkemizin aşırı yangın riskiyle (seviye 5) karşı karşıya olduğu günlerde, tüm emsalleri aşan bir yangın mevsiminde, tüm güçler ön saflarda fedakarlıkla savaşıyor’ ifadelerini kullandı.

Marinakis, siyasi bir çatışmaya karışmayacağını açıkça belirterek şunları kaydetti: ‘Savaş zamanında kısır çatışmalara ve partizan aktivizmine yer yoktur. Hesap vakti gelecektir.’

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in girişimiyle Meclis’te parti liderleri düzeyinde tartışma yapılacağını duyuran Marinakis, ‘Her halükarda koordineli Yunan devleti, yetkili makamlar aracılığıyla yangınların nedenlerinin araştırılması için gerekli tüm tedbirleri alıyor ve her şikayeti inceliyor. Cezayı kendisi verme veya suç işlemeye teşvik etme olayları hoşgörüyle karşılanmayacak’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Yeni Eğitim Yılıyla Birlikte Cep Telefonu Yasak!

Yunanistan’da 2024-2025 eğitim yılıyla birlikte, öğrencilerin okullarda cep telefonu kullanması yasaklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Beyannamesi İçin Eşlere De Banka Hesabı Zorunluluğu!

Yunanistan Maliye Bakanlığı, bu yıl vergi beyannamesi verecek tüm vatandaşlardan banka hesap numarası (İBAN) bilgisini zorunlu hale getirdi. Bu yeni uygulama, evli çiftleri de kapsıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...