Vultepsi: Evros’taki çit inşa edilecek ve tamamlanacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Vultepsi: Evros’taki çit inşa edilecek ve tamamlanacak

Yunanistan Göç ve İltica Bakan Yardımcısı Sofia Vultepsi, Evros ve mültecilerin Yunan toplumuna entegrasyonu hakkında konuştu.

Bakan Yardımcısı, insan tacirlerinin eylemlerine de özel olarak değindi.

Vultepsi, gelen sığınmacı sayısındaki artışla ilgili olarak, ‘Rodos gibi, birçok teknenin gittiği ve en zengin göçmenlerin turist olarak sürat tekneleri kiralayarak geldiği, kaçakçıların özellikle hedef aldığı adalar var’ dedi.

Evros’ta özellikle bu dönemde insan kaçakçılarının yoğun faaliyeti ile ilgili olarak ise, Evros’ta sorumluluğun Poliste olduğunu ve Polisin ‘elinden gelen her şeyi yatığını’ belirten Bakan Yardımcısı, ‘Polis işini yapıyor, kovalıyor, tutukluyor, hükümet bütün yapılara baskı yapıyor’ dedi.

Mültecilerin entegrasyonu ile ilgili bir soruya Göç ve İltica Bakan Yardımcısı, şu yanıtı verdi: ‘Ekonomimiz büyüdü, tarım gibi alanlarda ihtiyaçlarımız var ve sığınma hakkı verdiğimiz insanlar var. 800.000 kişi çalışıyor.’

İnsan tacirlerinin eylemlerine ilişkin yasalara gelince, şunları vurguladı:

‘Kaçakçılar için yasa Avrupa’nın en katı yasasına sahibiz, ölüm olması durumunda ömür boyu hapse kadar gider ve bu yüzden tutuklanmamak için Yunanistan’a gelmek istemiyorlar.’

Göç, özellikle de yasa dışı göç konusunda ise Vultepsi, ‘Çit yapılacak ve tamamlanacak, insan kaynaklarını öylece israf edemeyiz’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...