Yunanistan'da 'sıcak hafta' başlıyor: 40 dereceyi göreceğiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da ‘sıcak hafta’ başlıyor: 40 dereceyi göreceğiz

Yunanistan‘da önümüzdeki günlerde normalin üzerinde seyredecek sıcaklıklar, Pazartesi gününden itibaren 40 dereceye kadar ulaşabilecek. 

Yunanistan genelinde hava neredeyse hep açık olacak. Sıcaklık normalin üzerinde olacak ve yerel olarak 38 santigrat dereceye ulaşacak ve haftadan itibaren ise 39 ve muhtemelen 40 dereceye ulaşacak.

Rüzgar denizlerde 4 ila 5 kuvvetinde, Ege Denizi’nde ise yerel olarak 6 ila 7 kuvvetinde esecek.

Önümüzdeki Pazartesi günü Yunanistan genelinde havanın genellikle açık olması, kuzey anakaradaki dağlarda öğle ve öğleden sonra saatlerinde ara sıra yerel bulutların görülmesi bekleniyor. Sıcaklık ise biraz daha artacak ve 39 ile muhtemelen 40 dereceye ulaşacak.

Önümüzdeki haftanın neredeyse tamamında sıcaklıkların bu seviyelerde kalacağı öngörülüyor. En yüksek değerler Yunanistan anakarasının iç kesimlerinde ve deniz meltemlerinden etkilenmeyen bölgelerde görülecek.

Yetkililer vatandaşları sıcak hava dalgasına karşı dikkatli olmaya çağırdı. Sıcak hava dalgası, özellikle yaşlı, kronik rahatsızlığı olan ve çocuklar için tehlikelidir. Bol su içmek, gölgede kalmak ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmamak önemlidir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...