Ξεκινάει η επιβολή προστίμων σε οδηγούς φορτηγών - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ξεκινάει η επιβολή προστίμων σε οδηγούς φορτηγών

IMG 8529

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει, όπως πληροφορούμαστε, η επιβολή προστίμων σε οδηγούς φορτηγών άνω των 3,5 τ. που κινούνται εκτός Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα στην εθνική οδό μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης. 

Η πληροφορία βέβαια δεν έρχεται από τα επίσημα χείλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ, αλλά από οδηγούς φορτηγών. Σε σήμα στάσης αστυνομικών στο ύψος του οικισμού Πόρτο Λάγος ανταποκρίθηκε προ ημερών φίλος οδηγός φορτηγού, στον οποίον οι αστυνομικοί δεν επέβαλλαν πρόστιμο, αλλά τον ενημέρωσαν ότι αυτό θα επιβληθεί αν από την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίσει να κινείται στην εθνική οδό.

Πάντως ήδη ιδιοκτήτες φορτηγών με έδρα την Κομοτηνή διαμαρτύρονται και προτάσσουν επιχειρήματα υπέρ της αναγκαιότητας χρήσης της εθνικής οδού από τους ίδιους καθώς παραλαμβάνουν εμπορεύματα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται με τις νταλίκες από Τουρκία ή άλλες ξένες χώρες που χρησιμοποιούν την εθνική οδό απλά για να αποφύγουν τα διόδια. “Εμείς δεν είμαστε τούρκικες νταλίκες που πάμε τρανζίτ. Εμείς πάμε από την εθνική οδό γιατί φορτώνουμε εμπορεύματα από επιχειρήσεις που υπάρχουν παραπλεύρως της εθνικής οδού. Εμείς πληρώνουμε τα διόδια της Ασπροβάλτας όταν κατευθυνόμαστε για Θεσσαλονίκη. Είμαστε αναγκασμένοι λόγω της εργασίας να κινηθούμε στην εθνική οδό μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης”, λέει στον “Χ” ιδιοκτήτης φορτηγού και αναρωτιέται “πως να αποδείξεις ότι έχεις να φορτώσεις εμπόρευμα από το Κουτσό, αν σε πιάσει η αστυνομία στην Αίγειρο;”. 

Το πρόβλημα της κίνησης μεγάλων φορτηγών μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθη είναι γνωστό. Οι διερχόμενοι οδηγοί που έχουν ως προορισμό το Φανάρι, την Αρωγή, το Πόρτο Λάγος τα χωριά και την πόλη της Ξάνθης, πρέπει να ελιχθούν ανάμεσα σε πλήθος (ξένων κυρίως) φορτηγών που αφήνουν την Εγνατία με τα διόδια και πάνε στην παλιά Εθνική Οδό για οικονομία. Κι όμως, πέρυσι ψηφίστηκε ο Ν. 4388 που απαγορεύει την κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τ. εκτός Εγνατίας (πλην εξαιρέσεων). 

Και μπορεί η Τροχαία να ενημερώνει άτυπα τους οδηγούς φορτηγούς για επιβολή προστίμων από την ερχόμενη εβδομάδα, όμως αδιευκρίνιστα ακόμα παραμένουν καίρια ερωτήματα όπως: το υπουργείο Μεταφορών έχει καθορίσει σαφώς το παράπλευρο οδικό δίκτυο; Έχουν  καθοριστεί οι χώροι όπου θα ακινητοποιούνται τα οχήματα των παραβατών; Η Εγνατία Οδός έχει ενημερωθεί από την Τροχαία για την σήμανση που θα προειδοποιεί σχετικά τους οδηγούς φορτηγών ;

xronos.gr

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et