Yunanistan'da 2023-2024 Av Sezonu Ne Zaman Başlıyor? İzinler ve Yasaklar Belli Oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 2023-2024 Av Sezonu Ne Zaman Başlıyor? İzinler ve Yasaklar Belli Oldu

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Theo Skylakakis tarafından imzalanan kararla, 2023-2024 av sezonu için avcılık düzenlemeleri netleştirildi.

Bakanlık Kararı özellikle 2023-2024 av sezonunun 20 Ağustos 2023 tarihinde başlayarak 29 Şubat 2024 tarihine kadar süreceğini belirtiyor. Yeni yönetmelikteki temel farklılık, geçen yıla kada sezon 15 Eylül’de başlarken, ilk kez av yılının başlangıç tarihi olan 20 Ağustos’tan itibaren yaban domuzu avına izin verilmesi oldu.Bu değişikliğe, son aylarda yaban domuzu sayısındaki büyük artışın ardından karar verildi.

Bu karara göre, istisnai bir durum olarak, yaban tavşanının avlanmasına 10 Mart 2024 tarihine kadar izin verileceği açıklandı.

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı (ÇOB), avcılık için 36 türün üç ana kategori altında listelendiği bu düzenlemeyi sunuyor:

  • Memeli hayvanlar
  • Ağaç kuşları, yer kuşları vs
  • Su kuşları ve yırtıcı kuşlar

Ayrıca, avlanabilecek türlerin zaman dilimleri ve günleri yanı sıra her avcının günlük av gezisi sırasında avlayabileceği maksimum tür sayısı da belirleniyor. Bu düzenlemelerle amaç, avcılığın sürdürülebilir olmasını sağlamak ve yaban yaşamına yönelik etkileri en aza indirmektir.

Açıklanan son bilgilere, göre yerel avlanma ruhsatı ücretinin 10 evro, bölgesel avlanma ruhsatının 30 evro ve genel avlanma ruhsatının 60 evro olarak belirlendiği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...