Yunanistan’da öğrencilere yardım için ‘Okul Sepeti’ programı geliyor - Neleri içerecek? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da öğrencilere yardım için ‘Okul Sepeti’ programı geliyor – Neleri içerecek?

Yunanistan’da öğrencilerin ve velilerin desteklenmesi amacıyla, hükümet tarafından “Ev Sepeti” benzeri bir “Okul Sepeti” uygulamasının okul sezonu başlamadan önce hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yunan Devlet Televizyon kanalı ERT’e göre, okul malzemeleri söz konusu olduğunda, şirketlerin ve satıcıların kar marjının sınırlandırılmasına ilişkin ilgili Kalkınma Bakanlığı’nın hareket etmesi ve fiyatların düşürülmesi bekleniyor. Bu doğrultuda öğrenci ve velilere destek amacıyla Bakanlığın aşağıdakileri içerecek olan “Okul Sepeti “ni etkinleştirmesi bekleniyor:

  • – çantalar/kalem çantaları
  • – Defterler
  • – Kalemler, kurşun kalemler, silgiler, kalemtıraşlar, keçeli kalemler
  • – Muhtemelen geometrik araçlar

Aynı bilgilere ve Kalkınma Bakanlığı’nın planlamasına göre, “Okul Sepeti “nin Ağustos ayının son haftasında yürürlüğe girmesi ve Ekim ayının başına kadar sürmesi bekleniyor. Bu çerçevede süpermarketlerin yanı sıra, okul malzemeleri satan oyuncak ve teknoloji zincirlerinde de yer alacak ve tüm kitapçılar isterlerse isteğe bağlı olarak katılabilecekler.

Öte yandan Kalkınma Bakanı Kostas Skrekas’ın bir araya geldiği süpermarket temsilcileri, “ev sepeti “ne her kategori için markalı bir ürünün dahil edilmesi, okul malzemelerinin uygun fiyatlı olması ve büyük süpermarketlerin bulunduğu bölgede “ev sepeti” ürünlerinin sergilendiği ikinci bir nokta oluşturulmasını istedi.

Kalkınma Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıya Bakan, Ticaret ve Tüketicinin Korunması Genel Sekreteri Sotiris Anagnostopoulos, yeni kurulan Yunan Süpermarketler Birliği Başkanı Aristotle Panteliadis (METRO SA), Dernek Genel Sekreteri Kostas Mavroeidis (Galaxy), Yönetim Kurulu Üyesi Lambros Papakosmas (Sklavenitis) ve Genel Müdür Apostolos Petalas katıldı.

Yunanistan Kalkınma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Hükümetin uluslararası enflasyonist baskılar ortamında tüketicileri destekleme girişimlerinin bir parçası olarak süpermarket zincirlerinden

– “Ev Sepeti “ne, o kategoride ürünü olduğu sürece, kategori başına en az bir markalı ürün dahil edilmesi

– Alanın müsait olduğu süpermarketlerde Ev Sepeti’ndeki ürünler için özel bir teşhir ile ikinci bir satış noktası oluşturulması

– Yeni okul döneminin başlaması dolayısıyla okul malzemelerinin fiyatlarının uygun olmasının sağlamaması istendi.  

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...