Kira ödemelerinin artık sadece bankadan yapılması düşünülüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kira ödemelerinin artık sadece bankadan yapılması düşünülüyor

Yunanistan’da kiraların elektronik yöntemlerle zorunlu ödenmesi ve Airbnb’nin vergilendirilmesi planlanıyor.

Tüzel kişilerin ölçeğine bağlı olarak, vergi kaçakçılığıyla mücadele etmek ve vergilendirilebilir tutarı artırmak için hükümet tarafından böyle bir karar alınırken, 500 evronun altındaki işlemlerde nakit kullanım sınırını düşürme senaryosu eski haline getirildi.

Maliye Bakanı Kostis Hacidakis’in de belirttiği gibi, vergi kaçakçılığıyla mücadele, onun kişisel iddiası. Bu nedenle, hükümet planına göre, Eylül ve Ekim aylarında vergi faturasının sunulmasıyla hemen başlayacak.

Hükümet kaynaklarından alınan bilgilere göre, aynı zamanda Bakan’ın şu ana kadar ifade ettiklerine dayanarak, aşağıdaki müdahaleler ve yasal düzenlemeler arasında:

– Yalnızca müşterilerle değil, tedarikçilerle de yapılan işlemler için bilgilerin MyData’ya zorunlu olarak aktarılması. Bugün sadece müşteriler için kullanılması zorunludur ve beyan edilen harcamalara göre vergi kaçakçılığına bir pencere bırakılmıştır. Bundan sonra, yalnızca MyData’da beyan edilenler gider olarak kabul edilecektir. Sayın Hacidakis, Parlamentoya programatik ifadelerin tartışılmasında makul bir süre sonra verilerin iletilmemesi nedeniyle yaptırım uygulanacağını söyledi.
– Vergi kaçakçılığı için en ‘tehlikeli’ grupları seçmek için dijital teknoloji yöntemlerini kullanarak kontrolleri artırmak. Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumu (AADE) lideri Yorgos Piçilis geçtiğimiz günlerde 10 bin evroya kadar gelir beyan edenlere yönelik kontrolleri yoğunlaştıracağını açıklamıştı. Hükümet kaynaklarına göre Sayın Hacidakis, pandemi sırasında azaltılan kontrollerin iki katına çıkarılmasından bahsetti.
– POS’u diğer profesyonel kategorilerine genişletmek ve bunları elbette yazarkasalara bağlamak. İkincisi, bir dizi sürekli uzatmadır.
– Kiraların bankalar aracılığıyla elektronik ortamda ödenmesi zorunluğu.
– Airbnb yöntemiyle kiralanan evlerin, otellerde olduğu gibi tüzel kişilerin vergi skalasına göre vergilendirilmesi. Bu, birden fazla ev kiralayanlar için geçerli olacaktır, örn. üç daireden fazla. Hükümet, bunun aslında profesyonel bir faaliyet olduğunu ve bu nedenle vergilendirilmesi gerektiğini savunuyor.
– Mevcut nakit kullanım limiti olan 500 evroyu aşan işlemlerde nakit para kullanımına yönelik cezanın da sıkılaştırılması düşünülüyor. Uygulanabilir para cezası 100 evro olacak ve önemli bir caydırıcı olarak görülmemektedir. Bir sonraki adım olarak, nakit kullanım limitinin 500 evrodan 200 evroya düşürülmesi, ancak 500 evroluk banknot kullanımının esasen iptal edileceği düşünüldüğünde bunun ECB tarafından kabul edilip edilmeyeceği belirsizliğini koruyor. Ancak hükümetteki tedbiri destekleyenler, Avrupa Adalet Divanı’nın 29/1/2021 tarihli kararına (C-422/19 ve C-423/19 davaları) atıfta bulunuyorlar.

Avrupa Merkez Bankası’nın yakın tarihli bir araştırmasına göre, Yunanistan’da satış noktalarındaki nakit işlemlerin, işlem değerinin yüzde 48’ini oluşturduğu, Evro Bölgesi’nde ortalamanın yüzde 42 olduğu, ancak paylarının 2019’a kıyasla yüzde 12 oranında önemli ölçüde düştüğü kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...