Eczacılar, ilaç yokluğu için yakın gözetim çağrısında bulunuyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eczacılar, ilaç yokluğu için yakın gözetim çağrısında bulunuyor

Yunanistan Eczacılar Derneği’ne (PFS) göre, hastaların sağlığını ilgilendiren Yunan eczacılığının günlük hayatındaki en büyük sorun ilaç sıkıntısı.

PFS, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal İlaç Kurumu (EOF) tarafından kararlaştırılan paralel ilaç ihracatının yasaklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlgili bir duyuruda, ihracatı yasaklanan yeni çok sayıda ilacın eczacıların tedarik sıkıntısı çektiğini tespit ettiği ilaçları da içerdiğini kaydetti.

Özellikle PFS, eczanelerde bulunmayan ve Yunan hastalarına sürekli ve yoğun ıstırap veren 120 farmasötik müstahzarı içeren bir belge toplayıp EOF’a göndermişti.

‘PFS’nin EOF’a gönderdiği 120 müstahzarın hepsinin kış aylarında artan talep nedeniyle antibiyotik, solunum yolu vb. ilaçların stoklanması amacıyla büyük miktarlarda yabancı ülkelere ihraç edildiği nihayet kanıtlandı’ deniyor ve ekleniyor:

‘PFS hastaların sağlığını ve Yunan eczanesinin günlük yaşamını ilgilendiren en büyük sorun olarak ortaya çıkan kıtlık konusunu yakından ve sürekli olarak takip etmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın güçlü iradesiyle, ihracat yasakları listesinin Yunanistan eczanelerinin raflarında eksik olan ilaçların çoğunu ilgilendirecek şekilde yeni bir genişletilmesi sağlandı.’

PFS Başkanı Apostolos Valtas, ‘İlaç ihracat yasakları listesinin genişletilmesinin yanı sıra eczanelere elektronik stok beyanı prosedürünün getirilmesinin Sağlık Bakanı’nın bu kararı dolayısıyla ilacın tedarik zinciri boyunca yakın gözetim ve kontrolü olması ve söz konusu müstahzarların saklanmaması, Yunan hastalara ulaşması ve kullanımına sunulması bizi memnun etti’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...