Yangınla mücadele esnasında can veren pilotlar için Yunanistan yas tutuyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yangınla mücadele esnasında can veren pilotlar için Yunanistan yas tutuyor

Yunanistan ve Yunan Silahlı Kuvvetleri orman yangınıyla mücadele ederken hayatını kaybeden iki genç pilot için yas tutuyor.

Kendilerini özverili bir şekilde ateş fırtınasına karşı savaşa atan 34 ve 27 yaşındaki iki genç pilot, içinde bulundukları Canadair uçağının Karystos’ta düşmesi sonucu hayatlarını kaybetti.

Evia adasındaki orman yangın cephesinde görev yaparken hayatlarını kaybeden Canadair yangın söndürme uçağının pilotlarının isimleri açıklandı. Yüzbaşı Hristos Moulas, 34 yaşında ve Teğmen Periklis Stefanidis ise 27 yaşındaydı

25 Temmuz Salı günü öğle saat 15:00’ten kısa bir süre önce içinde bulundukları Canadair yangın söndürme uçağının yangına su bırakma aşamasında sağ kanadıyla bir ağaca çarptı ve sağ şamandıra kesildi. Bu da, uçağın sağ yatışını artırdı ve yere çakılmasına neden oldu.

Canadair’de pilotlar için fırlatma mekanizması bulunmadığından, operasyonun başından itibaren uçağın enkazı arasında canlı birini bulma şansının zayıf olması nedeniyle, saat 18:00’den kısa bir süre sonra Yunanistan Hava Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı iki pilotun öldüğünü açıklayarak Yunanistan’ı üzüntüye boğan duyuruyu yaptı.

Pilotların ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...