Batı Trakya'da 66 Yaşındaki Çiftçi Tarlasında Öldü: Sıcak Havada Dikkatli Olun! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da 66 Yaşındaki Çiftçi Tarlasında Öldü: Sıcak Havada Dikkatli Olun!

Batı Trakya’da bir çiftçi, sıcak yaz güneşinin altında çalışırken hayatını kaybetti. Uzmanlar sıcak havalarda çalışırken dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

66 yaşındaki çiftçi, saat 12:00 sıralarında yoldan geçen bir vatandaş tarafından baygın halde bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftçinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Çiftçinin ölüm nedeni henüz belirlenmedi, ancak sıcak çarpmasından ölmüş olabileceği düşünülüyor. Batı Trakya‘da Rodop iline bağlu Nea Kallisti köyünden olduğu belirtilen talihsiz çiftçi, tarlasında çalışıyordu ve muhtemelen sıcak havaya dayanamadı.

Bu olay, sıcak havalarda tarlalarda çalışan çiftçilerin dikkatli olması gerektiğini hatırlatıyor. Sıcak çarpması, aşırı sıcak havaya maruz kalmanın neden olduğu bir durumdur ve ölüme neden olabilir. Sıcak çarpmasının belirtileri arasında baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, halsizlik ve bilinç kaybı yer alır. Sıcak çarpması geçiren kişilerin hemen bdoktora götürülmesi gerekir.

Uzmanlar sıcak çarpmasını önlemek için, sıcak havalarda tarlalarda çalışırken dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Bol su içilmeli, gölgede kalınmalı ve mümkün olduğunca fazla dinlenilmelidir. Aşırı efor sarf edilmemelidir. Sıcak çarpması belirtileri görülürse, hemen doktora gidilmelidir.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Home » Batı Trakya’da 66 Yaşındaki Çiftçi Tarlasında Öldü: Sıcak Havada Dikkatli Olun!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et