Karamanlis niçin İskeçe merkezli SEKE’nin başına geçmeyi seçti? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Karamanlis niçin İskeçe merkezli SEKE’nin başına geçmeyi seçti?

Evripidis Stilyanidis - Kostas Karamanlis

Eski bir başbakan için alışılmadık bir tercihle, Kostas Karamanlis, Yunanistan Tütün Üreticileri Kooperatif Birliği’nin (SEKE) şirketler grubunun yönetim kurulu başkanlığını devralmaya karar verdi.

Pratikte, Karamanlis, siyasi kariyerlerine başka pozisyonlardan devam eden ya da tamamen uzak duran eski başbakanlar örneğini kararlı bir şekilde değiştiriyor.

2004-2009 döneminin eski başbakanı, hareket tarzını haklı çıkaran belirli özelliklere sahip bir pozisyonda aktif olmayı seçti. En azından onu tanıyanlar böyle söylüyorlar.

Karamanlis’e yakın kaynaklar, aslında, parlamento kariyerini tamamlama kararının açıklanmasının ardından, eski başbakanın pek çok değerli işbirliği teklifi aldığını aktarıyor.

Karamanlis açısından bir ikilem olmadığı görülüyor çünkü SEKE (1947’den beri sürekli faaliyette) üç ana konuyu kapsıyor.

İlk unsur, herhangi bir gerçek kişiye ait olmaması.

İkincisi, Karamanlis’e göre Yunan ekonomisinin büyümesi ve toparlanması için bir direk olan birincil sektörde olması. Karamanlis’e yakın kaynaklar, SEKE’nin şu anda markalı tarım ürünlerinin Yunanistan’da ve özellikle dış pazarlarda toplanması, işlenmesi, standardizasyonu ve tanıtımıyla ilgili yeni ve iddialı bir iş planının uygulama aşamasında olduğunu vurguluyorlar.

Ve üçüncü unsur tamamen ulusal. Eski başbakanın çevresi, SEKE’nin genel merkezinin İskeçe’de (Xanthi) ve faaliyetlerinin merkezinin Batı Trakya’da olması ve ekonomik kalkınmaya, sosyal uyuma ve Batı Trakya’nın perspektifine katkısının özellikle önemli olduğunun altını çiziyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...