Batı Trakya’da Egnatia Otobanında ters yöne giren insan kaçakçıları, sürücülerin kâbusu olmaya devam ediyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Egnatia Otobanında ters yöne giren insan kaçakçıları, sürücülerin kâbusu olmaya devam ediyor

Batı Trakya’da Egnatia Otobanı kullanıcıları, yakalanmamak için yol yüzeyinde ters yönden giden insan kaçakçıları nedeniyle otobana girmekten korkar oldular.

Son aylarda, insan tacirleriyle biri yakın zamanda Ardani kavşağında 70 yaşında, diğeri Nisan ayında Gümülcine (Komotini) – Dedeağaç (Alexandroupoli) kesiminde 46 yaşında olmak üzere iki kişinin ölümüne yol açan trajik kazalar yaşandı.

İkisi de aile reisleri, babalar, işe giden kocalardı.

Yine aynı şekilde bir trafik kazasında dört göçmen hayatını kaybederken, geçmişte insan tacirlerinin kurban olduğu başka ölümcül trafik kazaları da oldu.

Egnatia Otobanı şirketinin CEO’su Konstantinos Kuçukos, konu hakkında yerel Hronos radyosuna açıklamalarda bulunurken, ‘Bu yeni bir fenomen, bunu izliyoruz ve bununla başa çıkmak için adımlar atıyoruz’ dedi ve şunları ekledi:

‘Fakat fark edilmesi gereken şu ki, insan taciri, aniden otoyolun herhangi bir noktasında U dönüşü yapmaya ve geri gitmeye karar verirse, anladığınız gibi, tüm vakalarla başa çıkamayız.’

Kuçukos’a göre, ‘Sorumlu Polis ile büyük bir çaba sarf edilmekte. Sorunu çözmek için devam eden bazı önlemlerimiz var. Ancak bu hemen çözülebilecek bir şey değil, önerilen bazı çözümler de hemen hayata geçirilemiyor.’

Son günlerde kamuoyunda çokça tartışılan kavşak girişlerine ters çivi yerleştirilmesi önerisine ilişkin olarak, Egnatia Otoyolu CEO’su ‘Bu çiviler bütün bir süreç, öncelikle uygulanabilmesi için, çünkü genelde otoyollara değil de başka yollara uygulanıyor, Polisin kullanmasına izin verilmesi gereken yasal bir süreç var’ dedi.

Ancak aynı zamanda kendisinin de ima ettiği gibi, alınacak önlemler resmi olarak açıklanamıyor çünkü kaçakçılık çeteleri bunları önlemek için davranışlarını önceden buna göre ayarlayacak.

Kuçukos, ‘Kaçakçılar bunu bilerek yapıyor. Birinin onları takip ediyor olabileceğini veya onları daha aşağıda bulacaklarını anladıkları anda arkalarını dönüp geri geri sürüyorlar. Adamlar kamikaze. Bir kamikaze ile uğraşmak yönetim gerektirir, her zaman kolay değildir’ yorumunda bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...