Çakalotos: SYRIZA sol bir parti olarak kalmalı, seçimlerde kimliğimiz bulanıktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çakalotos: SYRIZA sol bir parti olarak kalmalı, seçimlerde kimliğimiz bulanıktı

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisi milletvekili ve eski maliye bakanı Evklidis Çakalotos, SYRIZA başkanlığına adaylığını açıkladı.

Yorgos Stathakis, Nikos Filis ve Andreas Xanthos gibi partinin önemli kurmayları Evklidis Çakalotos’un adaylığının açıklanmasında hazır bulundu.

Çakalotos, konuşmasının sunumu sırasında, SYRIZA’nın sol bir parti olarak kalması gerektiğini vurgularken, seçimlerde partinin kimliğinin bir muğlaklığı olduğunu kaydetti.

Partinin seçimlerdeki yenilgisinin nedenleri üzerinde büyük bir tartışmaya ve derinlemesine düşünmeye ihtiyaç olduğunu kabul etti.

‘Zenginlik yaratan, Yunanistan’ı daha da zenginleştiren, gelişime açık, yaratıcı bir devlete ihtiyacımız var’ diyen Çakalotos, ‘Sadece özel sektörün servet ürettiğine bizi inandırmaya çalıştılar. Bu yanlış. Devlet yollar yapınca, hastaneler yapınca, sermaye yaratıyor. Özel sektörde, kamuda sinerji yarattığında zenginlik yaratıyor. SYRIZA için bu, çalışacak ekipler gerektirir. Müzakerelerde bir şey kanıtladıysam, o da takımları nasıl kuracağımı bildiğimdir’ diye ekledi.

Çakalotos, ‘Popülist olmayan, güvenilir bir parti istiyorum. Bu parti, tüm halkı dinler, ancak tüm talepleri kabul etmeyen. Aynı anda dinleyen ve konuşan bir parti. Bu yüzden hükümete aday oluyoruz çünkü söylediklerimizde Yunanistan’a farklı bir yön verebilecek bir çekirdek olduğuna eminiz. Kendi değerlerimizle, önerilerimizle, dinleme kabiliyetimizle ve istikrarımızla itibarını yeniden kazanan bir parti’ dedi.

Çakalotos, SYRIZA’nın sol bir parti olması gerektiğini ve teslimat işçilerinden turizm işçilerine kadar tüm işçilere hitap edeceğini savundu.

‘Çocukların geleceğinin doğdukları andan itibaren belirlendiği sınıflı bir toplumumuz var’ diyen Çakalotos, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Sola bağlı olmayan LGBT+ topluluğuna veya engelli insanlara ulaşmak istiyoruz. Ancak bu, nereye hitap ettiğiniz ve kime hitap ettiğinizle ilgili başka bir konu. Seçimlerde bulanık bir kimliğimiz olduğunu düşünüyorum. Bu sadece Solcular tarafından değil, anketçiler, siyaset bilimciler tarafından da görülen bir şeydi.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...