Yunanistan kavruluyor: Termometre 40 dereceyi aştı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan kavruluyor: Termometre 40 dereceyi aştı

Yunanistan’da Kleon sıcak hava dalgası çerçevesinde Attiki’de bugün 40 dereceyi gösteren cıva nedeniyle sıcaklık dayanılmaz hale geldi.

Meteorolog Yorgos Çatrafilias’ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda bahsettiği gibi, Attiki’de bu yılki ilk 40 derece, Nea Filadelfia semtinde öğleden sonra saat 2 civarında meydana geldi.

Yarın sıcaklık Atina’da 42, Sparta’da 44, Lamia’da 43 ve Patra’da 41 dereceye ulaşacak, 14 Temmuz Cuma günü ise dalganın zirvesi bekleniyor.

Bu durum hükümeti kamu ve özel sektör için acil durum önlemleri almaya yöneltti. Buna göre aşırı sıcak olan bölgelerde ve saatlerde iş durdurma zorunluluğu getirildi.

Atina Ulusal Gözlemevi’nin 13 Temmuz Perşembe günü tahmin verilerine göre sıcaklık, bazı yerlerde 40 dereceyi aşacak. Bu, vatandaşların çoğunun çok yüksek maksimum sıcaklıklara maruz kalmasına neden olacak.

Yaklaşık 8,2 milyon insanın 37 derecenin üzerinde sıcaklıklara maruz kalması beklenirken, yaklaşık 620 bin kişinin ise 39 derecenin üzerinde sıcaklıklara maruz kalması bekleniyor.

16 Temmuz Pazar gününden itibaren, esas olarak doğu ve kuzeyde sıcaklıkta bir düşüş beklendiğini belirtmek gerekir.

Ancak sıcaklık, ülkenin iç kesimlerinde 39 ila 40 derece civarında olacak ve önümüzdeki haftanın ortasına kadar sürecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.