SYRIZA’da kongre ve liderlik seçimi için 3 öneri - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA’da kongre ve liderlik seçimi için 3 öneri

Aleksis Çipras’ın istifasının ardından partinin geleceğine ilişkin SYRIZA Siyasi Sekreterliği toplantısında üç öneri öne çıktı.

Bunlardan ilki, geçen hafta Siyasi Sekreterlik tarafından kararlaştırılan, Ağustos ayının sonundaki kongre ve 3 ve 10 Eylül’deki liderlik seçimi.

İkinci öneri, Ağustos sonu ve Eylül başında kongre ve 24 Eylül ve 1 Ekim’de bir liderlik seçimi öneren Nikos Pappas’tan geldi.

Edinilen bilgiye göre, Nikos Pappas’ın siyasi sekreteryaya ‘zaman veren ve fazla ileri gitmeyecek bir çözüm bulunması gerektiğini’ söylediği bildirildi.

Üçüncü öneri, Kongre’nin Kasım ayındaki yerel seçimlerden sonra Ekim ayı sonunda yapılmasını öngörüyor.

Bu öneri Dionisis Temboneras, Hristos Spircis ve ‘Çiprasçılar’ın bir kısmı tarafından desteklenmekte. Pavlos Polakis de, Siyasi Sekreterliğe fikrini değiştirdiğini ve bu öneriden yana olduğunu söyledi.

Siyasi Sekreterlik’te yapılan toplantıda, istifa eden Popi Çapanidu’nun yerine Basın Sözcüsü olarak şimdiye kadar Basın Sözcüsü Yardımcısı olan Stergios Kalpakis’in getirilmesine oybirliğiyle karar verildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...