Miçotakis: Yunan vatandaşı Müslümanların yabancı koruyucuya ihtiyacı yok - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Yunan vatandaşı Müslümanların yabancı koruyucuya ihtiyacı yok

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Parlamento’da hükümetin programatik taahhütlerine ilişkin yaptığı konuşmada, ‘Yeni dönemimizin başında mucizeler vaat etmeyeceğim. Sadece sebat ve sıkı çalışma’ dedi.

‘Bugün yeni bir başlangıç noktasındayız’ diyen Başbakan, ‘Vatandaşlar, geleceğe doğru cesur adımlar bekliyor. Böylece birlikte 2030’un iyimser Yunanistan’ına doğru yolculuğa başlayabiliriz. Bir vizyon, bir plan ve çok çalışma ile’ diye ekledi.

Miçotakis konuşmasında, seçimler öncesinde yaşananların ardından Türkiye Konsolosluğunun seçimlere ‘müdahalesi’ iddiasına ve Batı Trakya’ya özel olarak değindi.

Miçotakis, ‘Hak derken tabii ki Trakya’yı da unutmamak lazım. Yasalar önünde eşitlik ve eşit vatandaşlık, evet, bir değerdir, ancak sonunda tam bir içeriğe sahip olmaları gerekir. Yunanlı Müslüman hemşehrilerimiz, Hristiyan vatandaşlarımızla birebir aynı imkanlara sahip olduklarını pratikte hissetmelidirler. Ve müdahaleleriyle birleştirmek değil bölmek isteyen yabancı koruyuculara ihtiyaçları olmadığını bilmeliler’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...