Δελτίο Τύπου από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης-Ροδόπης - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Δελτίο Τύπου από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης-Ροδόπης

Η απάντηση των Συλλόγων Δασκάλων Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης και Ροδόπης – Έβρου επιβεβαιώνει την θέση της ήπιας παρέμβασής μας.

Στο προηγούμενο δελτίο τύπου μας κυριαρχούσαν οι αντιλήψεις για την διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου με σκοπό την αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης, την στήριξη της διδακτικής διαδικασίας και παραινέσεις ώστε να μην αναλωνόμαστε σε επίπλαστα θέματα.

Δεν προέκυπτε από πουθενά η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, ούτε και η φίμωση των συνδικαλιστών, πράγματα τα οποία είναι αντίθετα με το DNA και τις καταβολές του χώρου μας. Όμως, όπως φαίνεται, οι Σύλλογοι Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης και Ροδόπης- Έβρου δεν διάβασαν καλά το δελτίο τύπου μας και κατάλαβαν άλλα πράγματα ή αποφεύγουν την συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης.Μάλιστα, η ταχύτατη αντίδραση και άλλων φορέων της μειονότητας, ενδεχομένως, να αποδεικνύει ότι υπάρχει διαφορετική σκοπιμότητα πίσω από την απάντησή τους.

Στην λήξη της σχολικής χρονιάς θα περιμέναμε από τους Συλλόγους να κάνουν απολογισμό και να λειτουργήσουν  ως σύμβουλος της πολιτείας στα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης κι όχι να αναλώνονται σε πολιτικολογία. Θα θέλαμε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε στους Συλλόγους Δασκάλωναποφοίτων της ΕΠΑΘ ότι τόσο ως αντιπολίτευση, όσο και ως κυβέρνηση, δώσαμε και δίνουμε καθημερινά αγώνες για την μειονοτική εκπαίδευση και για την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας. Επίσης, το κόμμα μας ανέκαθεν ήταν και είναι κόμμα αγώνα και διεκδικήσεων, ενώ ποτέ δεν φίμωσε την συνδικαλιστική δράση. Όμως, πιστεύουμε ότι οι θέσεις και οι διεκδικήσεις όλων μας θα πρέπει να στοχεύουν στην ουσιαστική βελτίωση της μειονοτικής εκπαίδευσης. Αρχικά,καλό θα ήταν να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την σημερινή κατάσταση της μειονοτικής εκπαίδευσης και να αναλάβουμε όλοι μαζί πραγματική δράση προς την βελτίωσή της. Όσον αφορά το ζήτημα των συγχωνεύσεων των σχολείων, φυσικά και είμαστε αντίθετοι σε κάθε απόπειρα συγχώνευσης σχολείων, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά απέχουμε από την λογική της κινδυνολογίας.

Εμείς κάθε φορά εκφράζουμε ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο επί των βασικών ζητημάτων της μειονοτικής εκπαίδευσης, για τον λόγο αυτό καλούμε τους Συλλόγους των αποφοίτων της ΕΠΑΘ να ξαναδιαβάσουν το προηγούμενο Δελτίο Τύπου και να συμμετάσχουν στον διάλογο αυτό χωρίς να υπεκφεύγουν από τα ουσιαστικά θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et