Yunanistan ile Bulgaristan arasında ikinci elektrik hattı açıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ile Bulgaristan arasında ikinci elektrik hattı açıldı

ADMIE ve Bulgaristan Elektrik İletim Sistemi İşletmecisi ESO EAD, Yunanistan-Bulgaristan’ın 400 kV ultra yüksek voltajlı yeni uluslararası elektrik ara bağlantısını işletmeye aldı.

Yeni Hattan enerji iletimi, iki ülke İletim Sistemi İşletmecilerinin yetkin personelinin deneme işletmesinin başlatılması için yakın işbirliğini takiben 30 Haziran Cuma günü başladı.

Bu, iki ülkeyi birbirine bağlayan ikinci İletim Hattı olup, sırasıyla Güneydoğu Avrupa ve Balkan yarımadasında sınır ötesi ticaret ve enerji güvenliği olanaklarını yükselterek, Yunanistan ve Bulgaristan’ın komşu sistemleri arasındaki enerji alışverişinin kapsamını önemli ölçüde artırmaktadır.

Önümüzdeki dönemde, bölgenin tüm yöneticilerinden oluşan daimi bir çalışma grubu, Yunanistan-Bulgaristan sınırındaki yeni ve giderek artan mevcut taşıma kapasitesini belirleyecek ve yaz sezonunun sonundan itibaren yeni Hattın sınırötesi ticareti başlayacak.

Rodop ilinin Baldıran (Nea Santa) trafo merkezinden başlayarak Bulgaristan’daki Maritsa Doğu Trafo Merkezi’nde sona eren uluslararası enterkonneksiyonun toplam uzunluğu 151 kilometre ve bunun 29 kilometresi Yunanistan içinde.

Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki iç kısmı 11,3 milyon evroya mal olan ikinci enterkoneksiyon, planlamasının başlangıcından itibaren ENTSO-E’nin On Yıllık Kalkınma Programına (TYNDP) dahil edilen tüm Avrupa’yı ilgilendiren bir proje.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...