Miçotakis: Erdoğan ile yeniden yakınlaşma yolunu çizmek için bir fırsat - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Erdoğan ile yeniden yakınlaşma yolunu çizmek için bir fırsat

Avrupa’da Polonya ve Macaristan ile Göç Zirvesi’nde çıkmaza girmek karar vermede sorun yaratıyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ‘Polonya ve Macaristan’ın diğer devletlerle işbirliği yapmayı reddetmesi nedeniyle maalesef herhangi bir sonuca varamadığımız uzun ve zorlu bir toplantıydı’ dedi.

Anlaşmazlıklara rağmen başbakanın dediği gibi, ‘dış sınırların korunması gerektiği konusunda evrensel bir mutabakat var. Göç ve iltica paktı konusunda bakanlar düzeyinde mutabakat var ancak bugün Polonya ve Macaristan aynı fikirde değil.’

Polonya ve Macaristan ile Göç Zirvesi’nde çıkmaza girmek karar vermede sorun yaratıyor. Miçotakis, ‘Polonya ve Macaristan’ın diğer devletlerle işbirliği yapmayı reddetmesi nedeniyle maalesef herhangi bir sonuca varamadığımız uzun ve zorlu bir toplantıydı’

Anlaşmazlıklara rağmen başbakanın dediği gibi, ‘dış sınırların korunması gerektiği konusunda evrensel bir mutabakat var’.

Sonuç bölümünde, ilişkilerin çerçevesinin yeni bir temelde yeniden konumlandırılabileceğinin vurgulandığı AB-Türkiye ilişkilerine ilişkin bir paragraf olduğuna dikkat çeken Miçotakis, Kıbrıs meselesiyle ilgili de bir paragraf olduğunu söyledi ve devam etti ve ekledi:

‘Bardağın dolu tarafını görmek istiyorum ve Türk hava kuvvetlerinin sınırlı faaliyet gösterdiğini ve Türk makamlarıyla teknelerin oradan ayrılmasını önlemek için daha iyi bir işbirliği olduğunu görüyorum. Türkiye müttefikimiz olmalı.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...