Erdal Deko: Gümülcine Belediyesi son dönemde sokak hayvanlarına kötü muamelede bulunuyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdal Deko: Gümülcine Belediyesi son dönemde sokak hayvanlarına kötü muamelede bulunuyor

Yıllardır Gümülcine sokak hayvanları gönüllüsü olarak tanınan Erdal Deko, son dönemde Gümülcine Belediyesi’ne bağlı kurum ve yetkililerin sokak köpeklerine gerekli özeni göstermedikleri ve yeterli şekilde ilgilenmediklerini söylüyor.

Senelerdir Gümülcine belediyesi veteriner doktorları ve sokak köpeklerini toplama-taşıma görevlileri ile birlikte mücadele veren Erdal Deko son dönemde dertli ve kızgın.

Azınlıkça’ya açıklama yapan Erdal Deko şöle konuştu:

“Birkaç gün evvel yine yol kenarında “insan” denemeyecek yaratıkların attığı köpek yavrularını görüp sırt çevirmeyerek belediye veterinerliğine götürdüm. Karşılaştığım manzara, veteriner Tayfun bey ve toplama sorumlusu bay Feofilos bu yavruları aşılatmamak ve muayenelerini yapmamak için direnmeleri oldu. Devletin kanununda yazılı görevlerini yapmak istememelerin sebebi ise geçen hafta benim kendilerine sokak canlarının kısırlaştırılmasında ve tedavilerindeki geç kalmalarını eleştirmesiydim. Eksikleri eleştirmek bizim toplum olarak gelişmemizi ve Allah’ın yarattığı canlara daha iyi imkanlar sunmamızı sağlar ama ilgili görevliler, görevlerini yerine getirmek istemeyerek bizleri bir sürü sorun ile karşı karşıya bırakıyorlar. Üstelik bu sokak canlarının kısırlaştımasını ve tedavilerini zamanında yapmayarak onların yollarda ölmesine ve kötü insanlar tarafından zehirlenmelerine sebep oluyorlar. Kendilerini göreve davet ediyorum!”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Devasa Balkabağı Yetiştirildi: Tam 240 Kilo!

Batı Trakya’nın Orestiada (Kumçiftlik) bölgesinde 240 kilogram ağırlığında balkabağı yetiştirildi ve bu olay, hem yerel halk arasında hem de tarım dünyasında büyük bir ilgi uyandırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine'de Arabadan Cüzdan Ve Telefon Çalan Hırsız Yakalandı

Gümülcine’de 9 Eylül Pazartesi sabahı, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda, bir araca girerek cep telefonu ve cüzdan çaldığı belirlenen erkek hırsız yakalandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...