Krioneri plajına cankurtaran alındı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Krioneri plajına cankurtaran alındı

Batı Trakya’nın Rodop iline bağlı Krioneri’nin bu yıl kalabalık olarak nitelendirilen plajına bir cankurtaran alındı.

Son yıllarda ne yazık ki boğulma olayları da kaydedildiğinden, cankurtaran, bölge sakinlerinin temel taleplerinden biriydi.

Ulusal Acil Yardım Merkezi (EKAB) ekipleri ile sahil arasındaki mesafe nedeniyle, bir yüzücüye birşey olması durumunda herhangi bir müdahalenin ne yazık ki zaman aldığı unutulmamalı.

Yani bu yıl Krioneri sahilinde bir cankurtaran var ve bu, sahilde kurulan gözlem noktasında görev yapan Kiryakos Çobanikolidis.

Bu plajda cankurtaran kapsamı haftanın yedi günü ve saat 10:00-18:00 arasında. Cankurtaran denizde ve kıyıda müdahale etmek için gerekli tüm imkanlara sahip.

Çobanikolidis Hacılar (Proskinites) köyünden, bu yüzden Krioneri sahilini oldukça iyi biliyor. Kendisi, cankurtaran eğitmeni ve biyolog.

‘Cankurtaranlık yaptığım bu plaj, yıllardır Selanik’te ya da Atina’da yaşasam da bölgeden geldiğim için yüzmeyi öğrendiğim plajdır’ diyor Çobanikolidis. Özellikle hafta sonları Krioneri plajında çok sayıda kişinin olduğunu ve birçoğunun Bulgaristan ve Romanya’dan geldiğini belirtiyor.

Sorumluluklarıyla ilgili olarak, ‘Cankurtaranların denizde ve kıyıda meydana gelen her olayı yönetmek için çağrıldığını’ beliriyor.

Bu özel plajda ve genel olarak bir cankurtaran bulunmasını olumlu bir şey olarak gören Çobanikolidis ‘Birkaç yıl öncesine kadar dünya çapında en çok boğulma vakaları yaşanan yerler arasındaydık. Belediye adına çok iyi bir çaba, ayrıca tam donanımlı bir eczanemiz olduğunu ve şeker hastalarına bile yardım sağlayabildiğimizi belirtmek gerekir’ diye ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...