Çipras: Zeybek ve Ferhat ile telefonda konuştum - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Zeybek ve Ferhat ile telefonda konuştum

Yunanistan’da SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, katıldığı bir televizyon programında ND partisi lideri Kiryakos Miçotakis’e yüklendi.

Miçotakis’in Mustafa Katrancı’nın adaylıktan çekilme beyannamesi yayınlatarak uzaklaştırdığını belirten Çipras, ‘Karar yanlıştı. Yanlış olduğuna ve hatta geriye dönüp baktığına inanıyorum. Oy pusulaları basıldı, oy pusulalarının üzerine adı yazıldı. Yanlış çünkü bence Müslüman azınlığı hedef alan bir ortam yaratmamalıyız’ dedi.

Çipras, ND başkanını ikiyüzlülük, hassas bir ulusal meselede sorumsuzluk ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nı (EYP) araçsallaştırma girişimi ile suçladı.

SYRIZA lideri, ‘Müslüman azınlık gibi hassas bir konunun merkezi bir mesele haline gelmesi hiç de hoş değil. Bence sorumluluk olmalı, bu hassas bir konu. İlk andan itibaren karşıydım, sayın Miçotakis başlattı. Nedense Trakya’yı seçim öncesi tartışmaların ana konusu yapmaya çalıştı. Seçim yarışında bu sonuçları almışken bunu yapmasını anlamıyorum. Azınlığın 10.000 veya 15.000 oyu için seçimlerin ertesi günü önümüzde bulacağımız zor bir konuyu açmak… Bu kadar kibir olabilir mi?’

Çipras, partisinden milletvekili seçilen Rodop’ta Özgür Ferhat ve İskeçe’de (Xanthi) Hüseyin Zeybek’in tavırlarıyla ilgili olarak ise, kendileriyle telefonla görüştüğünü söyledi ve ‘Onları aradım, bunların gerçekle hiçbir ilgisi olmayan provokatif ve iftira niteliğinde şeyler olduğunu söylediler. Bunlar, çocukluklarından beri mücadele eden Sol’un adaylarıdır’ dedi.

Aynı zamanda, SYRIZA hükümeti sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümülcine’yi (Komotini) resmi olarak ziyaret ederek azınlığın Türk değil, Müslüman olduğunu alenen kabul ettiğini hatırlatan Çipras, azınlığın homojen olmadığını, Lozan Antlaşması’nda tanımlandığı gibi Pomaklar, Türk kökenliler ve Romanlar olduğunu da sözlerine ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...