Yılda 171 gün devlete çalışıyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yılda 171 gün devlete çalışıyoruz

Yunanistan’da bazı çalışanlar, yılın neredeyse yarısında vergilerini ve katkı paylarını ödemek için çalışmak zorunda.

Yani birileri biraz hesap yaparsa, bir çalışanın devlete olan yükümlülüklerini yerine getirmek için yılbaşından 20 Haziran’a kadar fiilen 171 günü kapsayan çalışması gerektiğini görecektir.

Yani bu yıl, bugün (21 Haziran) Vergi Özgürlüğü Günü ve 2022’de 5 Temmuz olan 185 gün devlet için çalıştığımızdan iki hafta önce geliyor.

Liberal Araştırmalar Merkezi’nin araştırma verileri, vergi mükelleflerinin yaklaşık altı ay boyunca yaptıkları çalışmalardan kazandıkları paranın kendilerinin ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya değil, devletin yani vergi ve katkı paylarının ihtiyaçlarını karşılamaya gittiğini ortaya koyuyor.

En önemlisi, 2022’de Yunan vergi mükellefleri, temel ihtiyaçları için ödediklerinin iki katı kadar vergi ve katkı payı ödedi.

Detaylı olarak, hane halkı 2021’de konut, gıda, giyim, ulaşım, haberleşme için 44,1 milyar evro harcarken, 2022’de vergi ve katkı payları için 88,5 milyar evro verdi.

Vergi Özgürlüğü Günü, gelecekteki vergileri temsil eden Genel Devlet açığını içeriyorsa, 2023 için Vergi Özgürlüğü Günü, 2022’de olduğundan 17 gün önce (15 Temmuz) 28 Haziran’a denk geliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...