İskeçe’de evlere giren hırsızlar hem dövdüler hem de en az 50 bin evro çaldılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de evlere giren hırsızlar hem dövdüler hem de en az 50 bin evro çaldılar

Son aylarda Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ilinde evlere giren, kurbanlarını darp eden ve ardından para, altın ve değerli eşyaları alarak oradan kaybolan hırsızlar artmıştı.

Polisin yaptığı soruşturmanın ardından, aralarında benzer suçlardan tutuklu bulunan iki kişinin de bulunduğu failler belirlendi.

Polis, yaptığı resmi tebligatta haydutların eylemini şöyle bildiriyor:

İskeçe Güvenlik Departmanına bağlı polis memurları tarafından yapılan yöntemli bir soruşturmanın ardından, İskeçe bölgesinde Aralık 2022 ile Mart 2023 arasında işlenen beş (5) soygun ve bir (1) hırsızlık vakası tespit edildi.

Olaya karıştığı tespit edilen 10 Yunan uyruklu şahıs hakkında hırsızlık, suç örgütü kurma ve kara para aklama suçlarından dava açılırken, ilgili dava dosyasında yer alan örgüt üyelerinden ikisi (2) benzer suçlara karışmaktan tutukevinde tutuluyor.

Özellikle İskeçe Emniyet Müdürlüğü polis memurları tarafından yürütülen uygun bir değerlendirme – verilerin kullanılması ve kapsamlı bir soruşturma sonucunda, faillerden birinin diğer suç ortaklarıyla birlikte ve çeşitli oluşumlarda hareket ederek beş soygun ve bir hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi.

Özellikle, polis soruşturmalarından faillerin:

  • 25.12.2022 tarihinde öğle saatlerinde kırdaki bir ağıla giderek ve zor kullanarak bir miktar para, iki cep telefonu ve bir av tüfeği çaldılar.
  • 28.12.2022 tarihinde sabahın erken saatlerinde İskeçe’de iki vatandaşın yaşadığı bir eve baskın yaparak zarar verdiler ve yüz hatlarını kapatarak ve şiddet kullanarak bir miktar para ve değerli eşyalar çaldılar.
  • 15.01.2023 akşamı İskeçe’nin bir köyünde üç vatandaşın yaşadığı bir eve yüzlerini kapatarak girdiler ve şiddet kullanarak ve av silahlarıyla tehdit ederek para, altın ve üç cep telefonu çaldılar.
  • 24.1.2023 tarihinde sabahın erken saatlerinde, İskeçe’de yüzleri kapalı ve şiddet ve pompalı tüfeklerle tehdit kullanarak dört vatandaşın yaşadığı bir eve girdiler, içeriden para ve değerli eşyları çaldılar. Soruşturmalar kapsamında, Aralık 2022’de çalındığı tespit edilen faillere ait bir pompalı tüfek bulundu ve el konuldu.
  • 16.3.2023 tarihinde sabahın erken saatlerinde İskeçe’nin bir yerleşim yerinde iki vatandaşın yaşadığı bir eve yüzlerini kapatarak girdiler ve güç kullanarak para, değerli eşya ve bir cep telefonunu çaldılar.
  • 15.01.2023 akşamı İskeçe’nin bir yerleşim yerinde yerel bir eve baskın yaptılar ve içeriden altın, para ve av tüfeği çaldılar.

Failler, yukarıdaki suç faaliyetlerinden toplam 50.500 evrodan fazla para, değerli eşya, altın üç av tüfeği ve cep telefonlarını çaldılar.

1 av tüfeğine el konuldu.

Hazırlanan dava dosyası İskeçe Savcılığına sunulacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...