İskeçe’den köylere günlük otobüs seferleri durduruldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’den köylere günlük otobüs seferleri durduruldu

Yunanistan’da okul döneminin bitimiyle birlikte Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) KTEL’i de köylere günlük seferleri durdurdu.

Öte yandan yaz tatili nedeniyle sahil şeritleri için özel seferler eklendi.

Avdira Belediyesi plajlarına gidiş ve dönüş yaz güzergahları (bu yıl da Topiros Belediyesi’nin Mangana ve Erasmio sahilleri için seferler olmayacak) günde üç güzergah sıklığı ile dün başladı ve ayrıca olağanüstü durumlarda sefer sayısı artabilir.

İskeçe KTEL’i başkanı Themis Georgiadis, İskeçe ilinin dağlık ve ova bölgesindeki köylerle ilgili güzergahlarla ilgili olarak, ‘Sadece Stavroupoli değil, çoğu köyde, ovada ve dağlık bölgede, haftada iki kez seferler olacak. İskeçe Eyalet Başkan Yardımcılığı İdaresi’nin maddi desteği Aralık ayında durdu. İskeçe ilindeki köylerin yüzde 60-70’inde haftada iki sefer seferler olacak. Yolcu yok. Felaketten bahsediyoruz. Öğrenciler aslında ilçemizde ulaşımı ayakta tutanlar. Bunu binlerce kez söyledik ve vurguladık. Yeni yasa tasarısında KTEL otobüs ve hatlarının serbestleştirilmesine ilişkin bir hüküm var (telafi edici önlemler alınacak), bu yasa tasarısının, Federasyon tarafından hesaplandığı şekliyle, Yunan halkına yaklaşık 350.000.000 evroya mal olacağı için şahsen 10 yıl sonra bile uygulanmayacağına inanıyorum’ dedi.

‘Şimdi, yeni hükümet ilerlemeye ve bu konuyu çözmeye (ve önümüzdeki 4 yıl içinde tasarıyı yaptırmaya, müteahhite teslim etmeye ve yasanın öngördüğü şekilde yürütmeye) bakarsa, bu bir hüsnükuruntu projesi olacaktır’ diyen KTEL Başkanı, ‘Bütün köylerde hareket inanıyorum. Eyalet İdaresi’nin desteği maalesef Aralık ayında durdu, çünkü fonu yok, ve onu suçlayamam. Şimdi, Eyalet Başkan Yardımcısı biraz fon sağlamaya çalışıyor ama ben bunu çok zor görüyorum. 60 bin evro civarında bir miktardı. Sadece 20 binini kabul ettik ve yıl değiştiği için henüz yapmadığımız yeni bir sözleşme yapılması gerekti. Politika nedir, ne yapacaklar ve parayı nereden bulacaklar bilmiyorum (çünkü para da ortada). Bu nedenle bugünün verilerine göre seferler haftada iki kez gerçekleştirilecek’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...