Göçmenlerin ölüme sürüklenmesi Gümülcine’de protesto edildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Göçmenlerin ölüme sürüklenmesi Gümülcine’de protesto edildi

yuruyus

Yunanistan’da Pilos açıklarındaki ölümcül gemi kazasını protesto etmek için ülke genelinde olduğu gibi Gümülcine’de (Komotini) de bir miting düzenlendi.

15 Haziran Perşembe günü öğleden sonra düzenlenen mitinge, Gümülcine Özel Sektör Çalışanları Derneği (ENIDK), Rodop Kadın Derneği (OGE üyesi) ve Sosyal Çalışma Bölümü Öğrencileri Derneği de katıldı.

Özellikle gençlerin katılımıyla gerçekleşen eylemde, göstericiler ellerinde sloganlar yazılı dövizler taşırken, Akdeniz ve Ege denizlerinde binlerce ölü ve kayıp mültecinin barbarca yaşamlarını yitirmesini kabul etmedikleri mesajını verdiler.

Rodop Kadınlar Derneği’nden Klio Hrisohoidou, Trakya Dimokritos Üniversitesi Sosyal Çalışma Bölümü Öğrencileri Derneği’nden Hristina Aleksopulu, Gümülcine Çalışma Özel Sektör Çalışanları Derneği (ENIDYK) Başkanı Vangelis Evagelopulos, mitingte birer konuşma yaptılar.

Evagelopoulos, ‘Ülkemizdeki tüm işçilerin ve insanların kalplerini ve düşüncelerini, Pilos kıyılarında çok sayıda ölü bulunan yeni gemi enkazının görüntülerini görünce öfke ve üzüntü dolduruyor’ dedi ve mazlumların ıslak mezarlarını yaratan politikanın ülkemizdeki Tempi faciasını yaratan politikayla aynı olduğunu sözlerine ekledi.

ENIDYK Başkanı ‘Hayatımızı maliyet sayan kurumsal kâr siyasetidir. Tempi’ye alışmayacağız, iş yeri suçlarına, ambulans beklerken ölümlere, savaşlara alışmayacağız’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehrin merkezi sokaklarında bir protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Öte yandan aynı gün, söz konusu protesto gösterisinden bir saat önce ise, aynı olayı protesto etmek için ANTARSYA, meclis dışı sol, anarşistler, üniversite öğrencileri ve emekçilerin yer aldığı başka bir protesto yürüyüşü gerçekleşti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...