Elektrikli scooter konusunda trafik kanunları ne diyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Elektrikli scooter konusunda trafik kanunları ne diyor?

Yunanistan’da hem elektrikli scooter’larla, hem de motosiklet ve arabalarla asfaltta meydana gelen kazalar artık günlük bir olgu.

Attiki Trafik Koordinasyon Müdür Yardımcısı D. Papageorgiu, ERT’e yaptığı açıklamada, yayalar ve elektrikli scooter kullanıcılarının sokaklarda ve kaldırımlarda nasıl hareket etmesi gerektiği hakkında konuştu.

‘2023’te şu ana kadar oldukça fazla drift yaşadık. İstatistiksel olarak, Attiki’de meydana gelen ölümlü trafik kazalarının yaklaşık üçte biri ezilen yayalardır’ diyen Papageorgiu, bu üzücü istatistiğin hem sürücülerin hem de yayaların Trafik Kanunu’na uymamasından kaynaklandığına işaret etti.

‘Sürücüler dikkatsiz ve yol ortamında olup biteni takip etmiyorlar ama yayalar da yaya geçidini düzgün kullanmıyor’ diyen Trafik Müdür Yardımcısı, elektrikli scooter’lar için ‘Ekonomik, esnek bir araç ama yol ortamının tüm kullanıcıları tarafından dikkate alınması gerekiyor. Hepimiz sürücüler olarak yol ortamında scooter’ların da olduğunu fark etmeliyiz ama öte yandan scooter sürücüleri de hareket halinde olduklarının farkına varmalı’ diye ekledi.

Kendisinin belirttiği üzere, elektrikli scooter’lar iki kategoriye ayrılıyor:

  • 6 km/s hıza kadar olan küçük scooterlar, yolda değil kaldırımlarda kullanılmalı ve 12 yaşından büyük kişiler tarafından kullanılmalıdır.
  • Bisiklet sayılan 6 ila 25 km arasındaki en büyük patenler, KOK kurallarına göre yolda hareket eder.

‘Kask takmalı, cep telefonuyla konuşmamalı, scooter’da iki değil bir kişi olmalı ve Karayolları Trafik Kanunu hükümlerine uyulmalıdır’ diyen Polis, özellikle, Trafik Polisinin elektrikli scooter kullanan reşit olmayan çocuklara bile ceza kestiğini vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...