ANTARSYA: Tüm azınlıklara dinî ve etnik olarak kendilerini tanmlama hakkını tanıyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ANTARSYA: Tüm azınlıklara dinî ve etnik olarak kendilerini tanmlama hakkını tanıyoruz

Yunanistan’da antikapitalist sol cephe ANTARSYA, Batı Trakya’daki Azınlığa destek çıkarak Azınlık mensuplarını ortak mücadeleye davet etti.

Ülkedeki tüm etnik, dilsel ve dinsel azınlıkların, kendilerini istedikleri gibi tanımlama hakkına sahip olduğunu belirten ANTARSYA’nın açıklaması şöyle:

“Azınlığa karşı tehditlere ve milliyetçi ayrışmalara geçit vermeyeceğiz!

Dora Bakoyanni’nin (Batı) Trakya’nın bir köyünde, Azınlık mensubu vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada eğer Yeni Demokrasi’ye (ND) oy vermezlerse, onlar için “işlerin çok zor olacağı” yönündeki açık şantaj, söz konusu partinin antidemokratik ve milliyetçi karakterini açıkça ortaya koyarken, diğer yandan dinî, dilsel ve etnik azınlıkların da Yunan devleti tarafından uğradıkları diyakronik baskıyı da gözler önüne sermiştir.

(Batı) Trakya’daki Azınlık, yıllarca kendisini kullanan ve şantaj yapan tüm siyasî partilere ve onların arabulucularına sırtını çevirmelidir.

ANTARSYA, tüm azınlıklara dinî ve etnik olarak kendilerini tanmlama hakkını tanıyor ve onların eşitliği ve haklarını pazarlık konusu yapmıyor.

(Batı) Trakya’daki Azınlık mensupları, kendilerini dinî ve etnik olarak nasıl tanımlarsalar tanımlasınlar, çoğunluktan vatandaşlarla birlikte kardeşçe yaşayabilirler ve onları kendi rekabetleri için kullanmak isteyen burjuva devletlere ve emperyalistlere karşı, Türk halkı ve diğer komşu halklarla aramızda köprü olabilirler.

Hep birlikte, bütün işçi sınıfı ve gençlikle birlikte, kardeşçe, hükümetlere ve egemen sınıfa, milliyetçiliğe ve ayrımlara karşı tüm işçilerin ortak hakları, barış ve özgürlük için mücadele edelim.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...