Yunanistan’da engereğin ısırdığı kadın: Hayatımı doktorlara borçluyum - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da engereğin ısırdığı kadın: Hayatımı doktorlara borçluyum

Yunanistan’ın Selanik şehrinde bir engerek tarafından ısırılan 39 yaşındaki kadın ‘İnsanların ve arkadaşlarımın duaları ve dilekleri beni geri getirdi’ diyor.

39 yaşındaki Konstantia birkaç hafta önce bir engerek tarafından ısırıldı ve durumu kritik bir şekilde hastaneye götürüldü ve burada günlerce entübe olarak kaldı.

Vahşi yaşam gönüllüsü olarak bir okula giren yılanı çıkarmak için çağrıldı ama yılan onu ısırdı ve kadın hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Selanik 30. Ortaokulu’nda bir engerek tarafından ısırılan 39 yaşındaki gönüllü, ‘Papanikolau’ Hastanesi’nin 1. yoğun bakım ünitesinde entübe oldu ve hemodinamik olarak dengesiz olduğu bulundu.

Yılan ısırdıktan hemen sonra 39 yaşındaki gönüllü anafilaktik şoka girdi ve sağlığı hızla bozuldu.

Konstantia Yaşadığı macera hakkında şunları vurguluyor:

‘Beni bir hayvan ısırdı. Tüm hayvanları severim, bunu ailemden öğrendim. Babamı her zaman bir çuval mamayla sokak köpeklerini ve kedilerini beslerken hatırlıyorum. Ben böyle öğrendim ve bu değişmez.’

‘Doktorlara, Ulusal Acil Yardım Merkezi’ne (EKAB), beni entübe eden doktoruma, eksikliklerine rağmen bize yardım etmek için kendilerinin yüzde 200’ünü veren Papanikolau’daki doktorlara teşekkür etmek istiyorum. Hayatımı bu insanlara borçluyum’ diyen 39 yaşındaki kadın, Sağlık sisteminde personel takviyesi istedi.

39 yaşındaki kadın, daha sonra yılanın kendisini ısırdığı ve neredeyse canını alacağı güne dair hatırladıklarını anlattı:

‘26 Mayıs’tı. Çiziği hissettim, adımı söyledim ve sonra hiçbir şey söylemedim. 2 Haziran’da doktorların üç denemesinden sonra gözlerimi açtım. İnsanların ve arkadaşlarımın duaları ve dilekleri beni geri getirdi.’

Son olarak, gerektiğinde kendilerine nasıl yardım edeceklerini bilmeleri için tüm vatandaşları koruyucu sağlık testleri yapmaya çağırdı. Kendisi, söylediği gibi, alerjisi olduğunu ve hayatının tehlikede olduğunu bilmiyordu:

‘İnsanlardan koruyucu sağlık testleri yapmalarını istiyorum, böylece her zaman kendilerini nasıl koruyacaklarını bilsinler. Günlük hayatımızda güvenlik önlemlerine uyalım.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...