68 yaşındaki hayvan besicisi kadının ölüm nedeni araştırılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

68 yaşındaki hayvan besicisi kadının ölüm nedeni araştırılıyor

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’ne bağlı Kavala’nın Podohori köyünde 2 Haziran Cuma günü öğleden sonra yeğeni tarafından ağılının dışında ölü bulunan 68 yaşındaki hayvan besicisi kadının ölüm nedeni tartışma yarattı.

Adli tıp tarafından Pazar günü gerçekleştirilen ikinci ek otopsinin ardından, yetkilileri cinayet ötesinde ikinci bir senaryo düşünmeye sevk eden yeni bulgular ortaya çıktı.

Araştırılan nedenlerden biri cinayet, yani kadının ölümüne dövülmüş olma ihtimali. Kadının erkek kardeşi, 68 yaşındaki kocasının kendisine şiddet uyguladığını iddia etti.

Ancak Batı Trakya adli tabibi, ağılda yaptığı yeni otopside, kadına ait, 70 kilodan fazla ağırlıkta, saldırgan davranışlar sergileyen ve geçmişte kafa ve bacaklarını kullanarak kapıları bile kırmış bir koçun varlığını tespit etti.

Böylece kadının koçu tarafından vurulması senaryosu ele alınıyor.

Koçun ve kadının boyu, vücudundaki darbe izleri (dalakta yüzeysel yırtılma ve kaburga kırıkları) göz önüne alındığında, hayvanın darbelerde bulunup bulunmadığu ihtimali değerlendiriliyor.

Bu çerçevede Salı günü elbiselerinden ve tırnaklarından DNA örneği alınarak yaraların birbiriyle bağlantılı olup olmadığı, ayrıca hayvan kılı veya DNA’sı bulunup bulunmadığı belirlenecek.

Nitekim, yetkili kaynakların da belirttiği gibi, talihsiz kadının başına herhangi bir darbe gelmemiş, sadece yere düşmesinden kaynaklanan mikro-beyinsel tahrişler oluşmuştur.

Öte yandan Cumartesi günkü otopsinin ardından ortaya çıkan üç ila dört darbeden kaynaklanan iç kanama sonucu göğüs boşluğundan 1,7 litre kan kaybettiği tespit edildi.

Polis soruşturmasını sürdürüyor ve talihsiz kadının eşi de dahil olmak üzere 68 yaşındaki kadının yakın aile fertlerinin ifadelerini alıyor.

Talihsiz hayvan besicisini tanıyanlar, köyünde sevilen, kimseye sorun yaratmamış, özellikle mütevazı bir kişi olduğunu söylüyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...