Yunanistan’da perakende ticarette yüzde 8,7’lik düşüş kaydedildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da perakende ticarette yüzde 8,7’lik düşüş kaydedildi

Yunanistan’ın perakende ticaretinde bu Mart ayında satış hacminde yüzde 8,7’lik bir düşüş kaydedildi, çünkü bireysel mağazaların çoğunda ciro aşağı doğru hareket etti.

Bu, Merkez Bankası verilerine dayanan, işletme mevduatlarındaki düşüşten sonra, piyasadaki gerçek tabloyu ortaya koyan bir başka istatistik.

Özellikle, satışlar düştü: İlaç-kozmetik (%16,2), büyük gıda mağazaları (%13,4), çoklu mağazalar (%7,9), motor yakıtları ve yağlayıcılar (%6,9) ve yiyecek-içecek-tûtûn (%2,9).

Bunların aksine ise, mobilya-elektrik eşya-ev eşyası (%23,6), kitap-kırtasiye-diğer ürünler (%6,2) ve giyim-ayakkabı (%2,7) satış hacminde artış kaydedildi.

Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) tarafından açıklandığı üzere genel hacim endeksi (sabit fiyatlarla ciro), Mart 2022’deki ilgili endekse göre Mart 2023’te yüzde 8,7, Şubat 2023’teki ilgili endekse göre ise 7,6’lık düşüş kaydetti. Mevsimsellikten arındırılmış genel endeks, Mart 2023’te Şubat 2023’teki endekse göre yüzde 4,8 düşüş gösterdi.

Genel ciro endeksi (cari fiyatlarla ciro), Mart 2022’deki ilgili endekse göre Mart 2023’te yüzde 0,3, Şubat 2023’teki ilgili endekse göre ise yüzde 4,2 düşüş gösterdi. Mevsimsellikten arındırılmış genel endeks, Mart 2023’te Şubat 2023’teki endekse göre yüzde 3,9 düşüş gösterdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...