Başpiskopos İeronimos papazların siyasete karışması eleştirilerine yanıt verdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başpiskopos İeronimos papazların siyasete karışması eleştirilerine yanıt verdi

Atina ve tüm Yunanistan Başpiskoposu İeronimos

Yunanistan Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu İeronimos, papazların seçimlere karışması eleştirilerine yanıt verdi.

İeronimos, ‘Yaklaşan ulusal seçimler ışığında ülkemizin siyasi olaylarına Kilisemiz ve din adamlarının ve kişisel olarak benim sözde dahil olmam söz konusu değil’ dedi.

Başpiskopos, ‘Kilise laik ve otoriter bir kurum değil, ilahi ve insani bir örgüttür. Onun işi bu dünyayla değil, ama onu dönüştürmek için bu dünyada yaşıyor ve çalışıyor, ayrım gözetmeksizin ve tabii ki her birinin siyasi inançları ve parti tercihleri ne olursa olsun insana, her inanana, her vatandaşa hizmet ediyor’ diye vurguladı.

‘Kilise hepsini sever, hepsini kucaklar, hepsini kabul eder, hepsine hizmet eder ve herkesin kurtuluşu için Rabbimiz İsa Mesih’in ilkelerine ve öğretisine ve O’nun kutsal görevine sadık çalışır’ diyen İeronimos, ‘İnsanları kuzular ve keçiler, seçilmişler ve olmayanlar, tercih edilenler ve dışlanmışlar olarak ayırmaz, çünkü O’nun için hepimiz aynı Tanrı’nın çocuklarıyız. Ve tabii ki, insanın özerkliğine ve özgürlüğüne tamamen saygı duyarak, hiçbiri ülkemizin kamusal yaşamının her alanında şu veya bu yönde ‘talimat vermeye’, ‘manipüle etmeye’ veya ‘rehberlik etmeye’ çalışmaz’ diye ekledi.

Başpiskopos, ‘Böyle bir iddiada bulunan kişi ya Kilise hakkında hiçbir şey bilmez ve Onunla hiçbir teması yoktur ya da bilerek ve bilinçli olarak gerçeğe ve gerçekliğe koşup kendi oyunlarını oynayarak Onu küçük düşürmeye, Ona hakaret etmeye ve onu yermeye çalışır’ dedi.

İeronimos, ‘Bu nedenle, Kilisemizi herhangi birinin yabancı amaçlarının peşinde koşmak için bir araç olarak kullanmaya yönelik kaba bir girişime ve insanların dini duygularından yararlanan inancımızın sahtekarları tarafından sahiplenilmesine müsamaha göstermeyeceğim’ diye vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...