Selanik etrafında ayı sayısı artıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik etrafında ayı sayısı artıyor

Yunanistan’ın Selanik ilinde Pilea-Hortiati Belediyesi’nden sonra Thermi Belediyesi tarafından da bölgede ayıların görüldüğü rapor edildi.

Özellikle Thermi Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Triadi Barajı’nın yarı dağlık bölgesinde Halkidiki’nin Holomonta orman hayvan barınağından bir ayı göründü.

Belediye derhal yetkili makamları, Selanik Orman Dairesi’ni ve Yunan Polisini bilgilendirirken, yetkili servislerin birimleri, Thermi ve Pylaia-Hortiati belediyelerinin dağlık ve yarı dağlık bölgeleri arasında hayvanın hareket halindeyken görüldüğü bölgede yerini aldı.

Thermi Belediyesi’nin Sivil Korumadan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı, vatandaşları hareketlerinde dikkatli olmaya ve hayvanın ortaya çıktığını fark etmeleri halinde derhal Thermi Polis Departmanına veya yetkili Belediye Başkan Yardımcısına haber vermelerini davet etti.

Makedonya Trakya Merkezi Olmayan Bölge İdaresi, sakinlerin ve ayının ortaya çıktığı alanlarda ve yerleşim yerlerinde faaliyet gösteren vatandaşların yanı sıra arıcıların ve besi hayvanı yetiştiricilerinin hayvana yaklaşmamak için dikkatli olmaları ve önleyici tedbirler almaları konusunda dikkat çekiyor.

Özellikle, ayıyı uzaklaştırmanın belirli yollarını öneriyor.

Onlara göre ayı, insanlar tarafından tehdit edildiğini hissetmemelidir ve ayakta duruşu bir saldırı tezahürü değil, bir tespit hatta korku davranışıdır. Sık sık atık toplanması, kapalı kutuların kullanılması ve geçen yılki hasattan kalan ve komşu tarlalarda bulunabilecek kalıntıların temizlenmesi de tavsiye edilmektedir.

Ayının yakınınza gelmesi durumunda sakin olmalı, onu hiçbir şekilde uzaklaştırmaya çalışmamalı, bağırmamalı, ani hareketler yapmamalı, ona doğru yönelmemeli ve hareketsiz kalmalı veya yavaş adımlarla ayıya zıt yöne doğru hareket edilmelidir.

Ayrıca hayvanın veya ayıcıklarının fotoğrafını çekmek için yaklaşılmamalıdır.

Araba kullanırken bir ayıyla karşılaşan kişi hemen hızını düşürmeli, uzun farları kullanmalı, kornaya basmalı ve trafik polisine haber vermelidir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...