Mustafçova Belediyesindeki köylerde su sorunu yaşanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mustafçova Belediyesindeki köylerde su sorunu yaşanıyor

Mustafçova Belediyesindeki köylerde su sorunu yaşanıyor

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) İskeçe (Xanthi) İl Örgütü üyelerinden oluşan bir heyet birçok köyde yaşanan içme suyu sorunuyla ilgili olarak Mustafçova (Miki) Belediye Başkanı ile görüştü.

Yapılan açıklamada “Mustafçova Belediyesi köylerinde yıllardır devam eden içme suyu sorununun bu yıl daha da yoğun olduğu” ifade edilirken “Şahin (Ehinos), Ketenlik (Kentarvros), Gökçepınar (Glafki) ve Paşevik (Pahni) gibi büyük köylerin yanı sıra küçük yerleşim birimlerinde de içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Bazı köylerde (örneğin Ketenlik’te sabah 8’den akşam 8’e kadar) ise bir ayı aşkın süredir sular saatlerce kesiliyor” denildi.

2017 yılında köy sakinlerinin yaz ortasında içme suyundan mahrum kalmasını “kabul edilemez” olarak nitelendiren KKE İskeçe İl Örgütü “soruna somut çözüm sunacak projelerin yapılması için devlet finansmanına ihtiyaç olduğunu” kaydetti.

Geçmişteki ve mevcut hükümeti sorumlu tutan KKE, “yerel ve eyalet yönetimlerinin de sorunun çözülmesi için gerekli finansmanı dinamik bir şekilde talep etmediği” için sorumlu tuttu.

Son olarak bölge sakinlerine “gerekli projelerin yapılması, eyalet başkanlığı ve belediye tarafından acilen önlemlerin alınması için devlet finansmanı talep etme” çağrısında bulunuldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.