Sosyal Turizm programı için başvurular ne zaman başlıyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sosyal Turizm programı için başvurular ne zaman başlıyor?

Foto: Syros Adası

Yunanistan’da Kamusal İstihdam Kurumu’nun (DYPA) 01.08.2023 – 31.07.2024 tarihleri arasında uygulanacak olan sosyal turizm programı için başvuru platformu Haziran ayında açılacak.

DYPA Yönetim Kurulu tarafından onaylanan programa göre, bütçe geçen yıl olduğu gibi 300.000 evroya ulaşacak.

Puanlama kriterleri, beyan edilen yıllık gelir (ısıtma yardımı kriterlerinin aynıdır) ve reşit olmayan çocuk sayısıdır. Uzun süreli işsizler için yıllık 30.000 evroya kadar gelir kriteri olacak.

Bu yılki program, hem yararlanıcılar hem de hizmet sağlayıcılar için özellikle zenginleştirilmiş ve cazip olacaktır, çünkü yararlanıcıların turistik konaklama yerlerinde geceleme maliyetine özel katılımının sıfıra indirilmesi ve sağlayıcılar için destekli fiyatların artmasıyla karakterize edilmekte.

Artan maliyetleri karşılamak ve geniş bir katılım sağlamak amacıyla bu yıl artan destek tüm konaklama kategorilerinde (otellerde yüzde 5-12 ve kiralık odalarda yüzde 3-8) uygulanmakta.

Ayrıca, en yoğun ay olan Ağustos ayında, geçen yıl olduğu gibi desteklerde yüzde 20’lik bir artış öngörülmekte ve böylece bu dönemde turizm işletmelerinin daha fazla katılımı sağlanmaktadır. Artış Kuzey Evia ve Samos (Sisam) konaklamalarında tüm yıl boyunca geçerli olacaktır.

Yararlanıcılar, sağlayıcıyla doğrudan görüştükten sonra DYPA ‘Tedarikçi Kütüğü’nden seçtikleri bir turistik konaklama yerinde 6 geceye kadar kalabilirler.

Leros, Lesvos, Hios, Kos ve Evros vilayetindeki konaklamalar için, Istiaia – Edipsos ve Evia’nın Mantoudi – Limni Ag. Annas Belediyelerinin konaklamalarında sıfır özel katılımla 10 geceye kadar kalınabilir. Samos’ta 12 geceye kadar tamamen ücretsiz olarak geçirebilir.

Turistik konaklama yerlerinde konaklamaya ek olarak, feribot biletleri de sübvanse edilmektedir. Genel yararlanıcı kategorisinin katılımı yüzde 25, çok çocuğu olanların katılımı ise yüzde 20’dir. Engelliler için feribot biletleri ücretsizdir.

Geçen yılki programdan yararlanıp henüz çeklerini etkinleştirmemiş olanların 31 Temmuz 2022 tarihine kadar tatil yapabilecekleri hatırlatılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...