Hangi otomobiller bu sene Yunanistan’da hiç satmadı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hangi otomobiller bu sene Yunanistan’da hiç satmadı?

Yunanistan’da faaliyet gösteren otomobil üreticilerinin büyük çoğunluğu otomobilleri sınıflandırmayı başarmıştır.

Bununla birlikte, modellerine alıcı bulamayı başaramayanlar da var.

Yunanistan’da otomobil pazarı, bu yılın ilk dört ayındaki yeni otomobil satışlarından da görülebileceği gibi, artık normal bir hızda ilerliyor.

Özellikle Ocak ve Nisan 2023 arasında yeni araç kayıtları 2022’nin ilk çeyreğine göre yüzde 38,8 artış kaydederek 44.027’ye ulaştı.

Bu yılki satış yarışı – Nisan ayına kadar – toplam 5.195 yeni otomobil tescili ile Toyota liderliğinde devam ederken, Opel ve Citroen sırasıyla 4.502 ve 4.014 tescil ile ilk üçe girdi.

Ancak, bu yılın ilk çeyreğinde isimlerini sınıflandırma listesine dahil edemeyen bazı şirketler de var.

Sonuç olarak, bunlar ortalama bir Yunan sürücüyü değil, ekonomik krizden sonra satın alma güçlerinin önemli bir bölümünü kaybetmiş olan çok özel ‘cüzdanları’ hedefleyen otomobil üreticileridir.

Sınıflandırma listesindeki en ‘göze çarpan’ eksiklik Ferrari. Geçen yıl, Yunanistan’da binlerce alıcısı olan Maranello’lu şirket, yepyeni bir SF90 Stradale’nin tescili ile 2012’den beri sürdürdüğü olumsuz sıfır kayıt geleneğini ‘kırmayı’ başardı.

Geçen yıl ülkemizde varlığını hissettiren Lamborghini de ‘sıfır’ çekti.

Kosmocar’ın temsil ettiği Bugatti ile McLaren, Aston Martin ve Morgan’ın bu yılın ilk dört ayı tescilsiz geçti ve ilk ikisi ülkemize ithal bile edilmedi.

M.O.I.K. (Özel Yapıda Bireysel Araçlar) özel araç kategorisine ait Keraboss Super K ile sansasyon yaratan Keraboss Cars Manufacturing. 2023’ün ilk çeyreğinde sağlam SUV için herhangi bir kayıt görülmezken, 2022’nin tamamı için tescil edilen araç sayısı sadece 3 ile sınırlı kaldı – bu, şirketin kendi yıllık hedefi olan 60’tan çok uzak.

Mitsubishi’nin sonuçları da tatmin edici bir şekilde değerlendirilemez. Ocak-Nisan 2023 döneminde sattığı yalnızca 4 yeni araba, onu sınıflandırmaların alt katmanlarında, hatta Maserati (10 sınıflandırma) gibi şirketlerin bile altında tutuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...