Her 10 Yunan gencinden 7’si ailesinin evinde kalıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Her 10 Yunan gencinden 7’si ailesinin evinde kalıyor

Pew Research tarafından Avrupa ve ötesindeki bazı ülkelerde yapılan bir ankete göre, Yunanistan’da 34 yaşına kadar her 10 gençten 7’si ailesinin evinde yaşamaya devam ediyor.

Özellikle Yunanistan, Avrupa Birliği’nin diğer 27 ülkesine kıyasla ebeveynlerinin evinde yaşayan gençlerde en yüksek ikinci yüzdeye sahip ve bu eğilim kadınlardan çok erkeklerde görülmekte.

Yunanistan’daki yüzde 72,9’luk oranı yüzde 76,5 ile sadece Hırvatistan geçmekte.

Öte yandan Yunanistan’da ailelerin evinde yaşayan 34 yaş altı erkeklerin oranı yüzde 80,1, kadınların ise yüzde 65,2.

Ankete göre Avrupa’da Hırvatistan ve Yunanistan’ı Portekiz (yüzde 72,3), Sırbistan (yüzde 71,3) ve İtalya (yüzde 70,5) takip ediyor ve bu ülkelerde de ailesinin evinde kalan erkekler çoğunlukta.

Tüm ülkeler arasında en düşük yüzde ise sadece yüzde 16 ile Danimarka’da görülürken, onu yüzde 17,3 ile İsveç ve yüzde 18,2 ile Finlandiya izliyor.

Pew Research’e göre, genel olarak güney ve doğu Avrupa ülkeleri, kuzey ve batı Avrupa ülkelerine göre evde yaşayan genç yetişkinlerin daha yüksek yüzdesine sahip olma eğiliminde.

Sonuçlardaki bu fark, sosyal normlar ve aile bağları gibi kültürel normlardan kaynaklanabilir, aynı zamanda emlak piyasasının durumu, işsizlik ve refah sistemleri gibi ekonomik faktörlerden de kaynaklanabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...