Çipras: Miçotakis hükümeti, demokrasiye döndüğümüzden beri gördüğümüz en kötü sağ hükümet - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Miçotakis hükümeti, demokrasiye döndüğümüzden beri gördüğümüz en kötü sağ hükümet

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Yunanistan’da SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, Kiryakos Miçotakis ve ND’ye sert eleştirilerde bulundu.

Çipras, mevcut hükümetin ‘Demokrasiye dönüş (metapolitevsi) döneminden beri gördüğümüz en kötü sağ hükümet’ olduğunu vurguladı.

Bunu, ‘sadece söz verdiği şeye rağmen, güçlü bir azınlığı desteklemek için orta sınıfı yağmaladığı için değil aynı zamanda Kasidiaris’in partisini dışlama bahanesiyle demokrasi ve hukukun üstünlüğü meselelerinde, gözetleme, Adaletin manipülasyonu, tüm bu günlerde yaptığı iğrençlikler’ nedeniyle söylediğini belirten SYRIZA lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Dün bütün plan ortaya çıktı. Bize, 3 yıl boyunca tutuklu olduğu halde kampanyasına izin verilen Kasidiaris’in partisinin sözde adaylığının düşmesi için çalıştıklarını ve yasayı değiştirdiklerini söylediler. Onlara teklif ettiğimiz şey, mevcut yasaya 157. madde suçlarından kesin olarak mahkum olanların partilerini veya listelerini, bu tür partilere sahip olanların seçimlere katılamayacağına dair açık bir hüküm eklenmesidir. Bunu yapmadılar. Yargı yetkisini, kimin seçime katılıp kimin katılamayacağı konusunda karar vermesi için kapalı bir jüri heyetine verdiler.

Çünkü sonuçta amaçları Kasidiaris değil, ‘sağ apartmandan’ hangi partilerin seçimlere inip hangilerinin inemeyeceğini kontrol etmekti. Ve bu günlerde sağ apartmana bir bomba düştü, bazı ‘daireler’ yıkıldı ve çöktü, bazıları sağlam kaldı. Seçimin ertesi günü Miçotakis’e sadakatini beyan eden partilerin ‘daireleri’ seçimlere katılacak, sadakatini beyan etmeyenler ise katılmayacak. Paskalya’dan kısa bir süre önce istifa eden Yüksek Mahkeme dairesi başkanının entrikalardan şikayet etmesi ve Gerapetritis’in onu Başbakanlık Ofisi dışındaki bir kafede yakalayıp ona ne yapmasını söylediği şimdi açıklığa kavuşuyor’.

Çipras şöyle devam etti:

‘Bu sefalete karşı tek bir sözümüz var, tüm demokratik yurttaşlara sesleniyorum: 22 Mayıs’ta Yunanistan normal bir Avrupa ülkesi olmalı, her yerde adaleti yeniden tesis edecek bir birim değil, demokrasiyi yeniden iktidara getirecek bir birim haline gelmeli.’

21 Mayıs akşamı için iki senaryo olduğuna dikkat çeken SYRIZA lideri, ‘Eğer Miçotakis’in ND’sı birinci partiyse, büyük çıkarlar, düzen ve oligarklar kutlama yapacak. Eğer SYRIZA birinci parti olursa, halk, demokratlar ve ilerici vatandaşlar kutlama yapacak, çünkü SYRIZA’nın zaferiyle ertesi gün ilerici bir işbirliği hükümetine sahip olacağız.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...