Partilerin seçim stantları Pazartesi’nden itibaren Gümülcine meydanında olacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Partilerin seçim stantları Pazartesi’nden itibaren Gümülcine meydanında olacak

Gümülcine Şehir Meydanı
Foto: Gümülcine Şehir Meydanı - azınlıkça

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinde her seçim öncesi dönemde Belediye, parti temsilcilerine halkla iletişim fırsatı verir.

Bu nedenle bu yıl da Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, 28 Nisan Cuma sabahı, 21 Mayıs 2023 parlamento seçimlerine katılan siyasi partilerin temsilcilerini, şehir meydanında belediye tarafından siyasi partilere tahsis edilecek alanların dağılımı hakkındaortak bir toplantıya davet etti.

Garanis, taraf temsilcilerine, Belediye’nin meydanda bildiri dağıtmak için bazı stantlara sahip olma olasılığını sunduklarını anımsattı. Bilgi verdiğine göre, temsilcilerin meydanda olacağı süre boyunca plastik ve dev afişlerin kullanımı Anayasa kanunları gereğince yasak.

Gümülcine Belediyesi tarafından İdari, Koordinasyon ve Günlük İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kimon Lehoudis de toplantıda hazır bulundu.

ND Rodop İl Örgütü Başkanı Yannis Cambazis, SYRIZA Rodop İl Örgütü Sekreteri Angeliki Kuyumcuoğlu, KKE’den Vangelis Evaggelopulos, EL’den Hristodulos Haciapostolu ve MeRA25’den Kostas Damianos, toplantıya katılan parti temsilcileriydi.

Siyasi standlar, Garanis’in de belirttiği gibi, detayların Belediye Meclisince kabul edilip onaylanmasının ardından önümüzdeki haftadan itibaren Gümülcine (Barış) Meydanı’na yerleştirilecek.

‘Her bir grubun alması gereken mesafeyi ve bölümü tartışacağız’ diyen belediye başkanı, meydan dışında taraflara bir pay verme ihtimalinin de açık olduğunu sözlerine ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...