Andrulakis: Başbakanın Çipras veya Miçotakis olmayacağı bir koalisyona varız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Andrulakis: Başbakanın Çipras veya Miçotakis olmayacağı bir koalisyona varız

Yunanistan’da muhalefetteki PASOK-KINAL partisi lideri Nikos Andrulakis ‘Başbakanlık pozisyonu için Miçotakis veya Çipras’ın olmadığı bir işbirliği hükümeti istiyoruz’ dedi.

PASOK-KINAL Başkanı, ‘Bu iki nötr kişi meselesi değil. Çipras’ın Soltz örneğini verdiğini duyuyorum. Aslında, Alman sosyal demokrasisinin Merkel ile birlikte iktidarda olduğu için kötü bir örnek olduğunu söylerdi ve şimdi diğerleriyle birlikte iktidarda olduğu için bunun iyi bir örnek olduğunu söylüyor.
Scholz, acı politikaların yükünü Alman halkının sırtına yüklemeyen başarılı bir bakandı’ diye ekledi.

Andrulakis şöyle devam etti:

‘Burada iki kişiden bahsediyoruz (Çipras-Miçotakis), biri ‘Memorandumları yırtıyorum’ dedi, diğeri ‘Güçlü kurumlar oluşturacağım’ politikasıyla geldi ve dinleme skandallarını gördük, bağımsız makamlara yönelik saldırılarını gördük.’

Andrulakis, sözlerini ‘Hiçbir şey empoze etmeyeceğim, ülke menfaati için Yunan halkı tarafından değerlendirilecek bir hükümeti tartışmaya hazırım. Herkesin yüzdeleri için orantılı sorumluluğu vardır, eğer sayın Miçotakis sıkışırsa, bırakın başkalarıyla işbirliği bulsun’ diye noktaladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...