Erken belediye seçimleri gündemde! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erken belediye seçimleri gündemde!

Erken belediye seçimleri gündemde!

2019 yılında yapılacak olan Yunanistan geneli belediye ve eyalet seçimlerinin 2018 yılı ilkbaharında yapılmasıyla ilgili senaryolar yeniden gündeme geldi.

Erken yerel seçim senaryosu ilk olarak Nisan ayında dile getirilmişti. Bu senaryo, yeni seçim yasasının yerel yönetimlerde de değişikliğe yol açacağı ve oransal seçim sistemiyle birlikte belediye ve eyalet meclis üyelerinin de görev süresinin 5 yıldan yeniden 4 yıla düşürüleceği ve bu nedenle erken seçime giderek halihazırdaki yerel yöneticilerin görev sürelerinin de azaltılabileceği mantığına dayanıyordu.

Yerel seçimlerin tarihinin öne çekilmesi siyasi açıdan da mantıklı. Zira yerel yönetimde de söz sahibi olmak isteyen ve kendi adamlarını getirmeyi hedefleyen SYRIZA hükümeti, kendileri iktidardayken seçime gitmeyi isteyebilir.

Genel seçimlerle birlikte yapılması imkânsız

Yeni senaryolara göre yerel seçimlerin de erkene alınması durumunda sadece genel seçimlerle aynı anda yapılmasına imkânsız gözüyle bakılıyor. Zira böyle bir durumda yerel seçimler daha arka planda kalmış olur ve hükümetin bu seçimlere vermek istediği siyasi ağırlık sağlanamaz ve elde etmek istediği siyasi çıkarlar elde edilemez.

Öte yandan hükümetin en azından yerel seçimlerin Avrupa Parlamentosu seçimleriyle aynı tarihte yapılmamasını planladığı da ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et