Yunanistan’da seçimler için partilerin adayları hazır, liderlerin seçim turları sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da seçimler için partilerin adayları hazır, liderlerin seçim turları sürüyor

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Yunanistan’da siyasi liderler, Paskalya tatilinden, yoğun bir tur programıyla seçim öncesi dönemin açılmasıyla döndüler.

Kiryakos Miçotakis Tinos’tan döndü ve yarından itibaren Başbakanlık Ofisi’ndeki ekibiyle birlikte seçim planını masaya koyacak. İlk büyük adım önümüzdeki Cumartesi, Cumhurnaşkanlığı Sarayı’nda Katerina Sakellaropulu’yu ziyaret edip Parlamentonun feshedilmesini ve seçimlerin duyurulmasını istemek olacak.

Çarşamba gününden itibaren yeni bir tur döngüsü başlıyor, ilk durağı Kerkira (Korfu), Perşembe günü ND Siyasi Komitesi toplantısı için Atina’ya dönüyor ve Cuma günü Kalamata ve Nafplio’da olacak. Seçimlerin açıklanmasının hemen ardından bütün hafta sonu kalacağı Hanya’ya gidecek.

Aleksis Çipras da ailesiyle birlikte tatilini geçirdiği Kerkira’dan döndü ve yarından itibaren yakın çalışma arkadaşlarıyla partinin oy pusulalarındaki son boşlukları kapatacak.

Çipras’ın yoğun bir tur programı var, ilk durağı yarın öğleden sonra Lavrio’da ve Çarşamba günü Drama’da ve böyle turları devam edecek.

Nikos Andrulakis, Rethimno’nun PASOK milletvekili adayı ünlü spor yazarı Vasilis Skundis ile Selanik’teki trace n’chase temalı mekanda basketbol hakkında özel bir programda konuştu.

PASOK oy pusulalarıyla ilgili sorunları kapatmak için Girit’ten dönen Andrulakis, Perşembe gününden itibaren turlarına ilk durak olarak Midilli’den devam edecek ve hafta sonu Teselya’da olacak.

KKE, oy pusulalarını kapattı. Partinin lideri Dimitris Kuçumbas, Paskalya sonrası ilk durak olarak Perşembe günü Lavrio’yu ziyaret edecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...