BOS6860 - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

BOS6860

TAP Projesi Yunanistan Sorumlusu Rikard Scoufias doğalgaz boru hattı projesindeki çalışmaların program dahilinde ilerlediğini ve 2020 yılından itibaren Avrupaya doğalgaz aktarılmaya başlanacağını vurguladı.

Economist’in konferansında konuşan Scoufias gerek Yunan hükümeti gerekse de yerel makamlarla mükemmel bir işbirliğine sahip olduklarını kaydederken, bu projenin Yunanistan’da daha fazla enerji projesine imza atılması açısından katalizör olabileceğini kaydetti.

Yunanistan Hidrokarbon İdare Şirketi Başkanı Yannis Basia ise iki yıl içerisinde ülkede yeni sondaj çalışmaları yapılacağı değerlendirmesini yaparken, şirketin İyonya ve Girit açıklarında yeni sismik araştırmalar yapmayı planladığını ifade etti.

Yunanistan Doğalgaz Şirketi DEPA’nın Uluslararası Faaliyetler Müdür Konstantinos Kargiannakos ise şirketin faaliyet alanını gerek Yunan perakende piyasasında gerekse de güneydoğu Avrupa ülkelerinde genişlettiğini duyurdu. Bunun yanı sıra ülkenin ücra bölgelerinin de sıvılaştırılmış doğalgaz yöntemiyle doğalgaza erişimini sağlamak için yatırımlar yapacaklarını kaydeden Karagiannakos, bu bölgeler arasında Batı Trakya, Merkez ve Doğu Makedonya, Peloponissos ve Kara Yunanistan bölgelerinin olduğunu kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et