Çipras: Bırakırsak, Miçotakis havayı bile satacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Bırakırsak, Miçotakis havayı bile satacak

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisinin lideri Aleksis Çipras, Parlamento kapanmadan önce yaptığı son konuşmada, eleştiri oklarını hükümete yöneltti.

Başbakan’ın salonda olmamasını ve ikisi arasında bir açık oturum (debate) yapılmasını reddetmesini eleştirdikten sonra, Çipras ekonomiyi, özellikle de vergilendirme konusunu eleştirmeye başladı.

Başta FPA olmak üzere, dünya çapında vergi indirimleri kaydedilirken, hükümeti vergileri düşürmemekle suçladı. ND’nin aksi yöndeki efsanelerine rağmen hükümetin politikasının yatırımları bile artıramadığını vurguladı. Bu noktada, eski Başbakan Kostas Simitis ile yakın zamanda yapılan bir röportajdan da alıntılar yaptı.

Orta sınıftan gelen geliri zengin ve güçlülere yeniden dağıtmak için büyük bir plandan ve ayrıca daha önce her zaman enerji şirketlerinin süper kârlarından bahsetti. Çipras’ın görüşüne göre bunlar, hükümetin ‘sübvansiyonlar’ ve dağıttığı çeşitli ‘kuponlar’ yoluyla devlet parasıyla finanse edilen süper kârlar.

Maaşlarla ilgili olarak, SYRIZA Başkanı, 750 evroya kadar maaş alanların gelirlerinde yüzde 40’lık bir kayıptan ve aynı zamanda 8 saatlik vardiyanın önemli ölçüde kaldırılmasından söz etti. ‘Söz verdiğiniz onca iyi iş nerede?’ diye sordu. 13. emekli maaşının kaldırılmasından bu yana ülkenin emeklilerini kandırmaktan bahsetti.

‘Pandemi durumunda sağır edici bir başarısızlıktan’ ve ‘ülkenin nüfusuna oranla sahip olduğumuz üzücü kayıtlardan’ bahsetti.

‘Tempe’deki 57 vatandaşın yasını tutarken’ özellikle güvenlik konusuna da değindi. ‘Suçla savaşan polisimiz vardı’ dedi ‘suçlularla işbirliği yapmıyordu’ diye vurguladı. Telefon dinleme konusuna değindi ve ‘Başbakan silahlı kuvvetlerin liderliğini ve kabinesinin yarısını izlerken’ güvenlikten bahsedemeyeceğimizi söyledi.

Çipras, Parlamentonun dört yıl boyunca işleyişini ‘sorunlu’ ve ‘kötü bir yasama modeli’ olarak adlandırdı. Hükümetin suyu özelleştirmek istediğinde ısrar etti ve ‘Yunan halkı yöntemlerinizi anladı’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...