Yunanistan’da av suçları ve cezaları değişiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da av suçları ve cezaları değişiyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Gümülcine (Komotini) Avcılar Derneği genel kurulu 9 Nisan Pazar sabahı yapıldı.

Bu süre zarfında 2022 idari ve mali raporu, 2023 bütçesi ve planlaması, avcılık organizasyonları ile ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgi, üyelerin önerileri ve tartışma yapıldı.

Bu dönemde avcıları ilgilendiren konulardan biri de gelecek yıla ilişkin yasal değişiklikler.

‘Yıllar sonra ilk kez, ağırlıklı olarak avlanma suçlarının ele alınma biçimini ilgilendiren Orman Kanunu’nun hükümlerinde bir değişikliğe gidiyoruz’ diyen Gümülcine Avcılar Derneği Başkanı Panayotis Halvacis, ‘şimdiye kadar çok katı bir prosedür vardı, ancak bu, çoğu ciddi olmayan davalar mahkemelerde oyalandığı için uygulanmasında ‘sonuç getirmedi’’ dedi.

Değişikliklerden sonra ‘idari para cezası prosedürü’, yani Trafik’teki prosedüre benzer bir prosedür uygulanacak. Bu nedenle, çoğu durumda, ihlalin ciddiyeti ile orantılı 50 ila 3.000 evro arasında para cezası verilecek veya avlanma ruhsatı geri alınacak.

Para cezaları Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilirken, orman görevlileri, av bekçileri ve polisin denetleme yetkisi bulunuyor. Ağır davalar mahkemelerde görülecek.

Bununla birlikte, Halvacis, 1967’de büyük değişiklikler olmaksızın kurulduğu için, avcılığı düzenleyen yasal çerçevenin topyekun bir reforma ihtiyacı olduğu yönündeki kişisel görüşünü aktardı.

Bu yılki av sezonu 20 Ağustos’ta başlıyor ve bu arada Dernek üyeleri için bazı bilgilendirme etkinlikleri olabilir.

Bu süre zarfında yapılan tek faaliyet ise, Orman Hizmetleri hükümlerince sağlanan belirli alanlarda yapılması gereken av köpeklerinin eğitim ve öğretimi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...