Mağazaların açılış saatleri Paskalya yortusu nedeniyle değişti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mağazaların açılış saatleri Paskalya yortusu nedeniyle değişti

Yunanistan’da çarşılar, Paskalya öncesi bir bayram ritminde hareket ederken, Atina ve Selanik’teki mağazaların açılış saatleri geçen Perşembe günü itibariyle değişti.

Öte yandan 9 Nisan Pazar günü mağazalar 11:00 – 18:00 saatleri arasında açık olacak.

Kutsal Cumartesi’ye kadar uzatılan açılış saatleri, tüketicilerin Paskalya alışverişlerini tamamlamalarına yardımcı olacak.

Kutsal Hafta’da çok daha iyi hareket olacağı ve özel sektör çalışanlarına Paskalya ikramiyesi ile piyasanın ‘ısınacağını’ tahmineden ticaret dünyasına göre, bu yılki tatil trafiği tatmin edici bir şekilde başladı.

Attiki Bölgesel Ticaret Odası başkanı Vasilis Korkidis ‘Paskalya günlerinde uygun satın alımlar için halkın Paskalya ikramiyesini aldıktan sonraki günlerde piyasayı ‘ısıtması’ yaygın durum’ derken, ‘Mağazalar, son birkaç yıldaki olağan durgun hareketin üstesinden gelinmesine ve geçen yılki 1,5 milyar evroluk Paskalya cirosunun aşılmasına güvenerek, Paskalya hediyesinin büyük bir bölümünü emmeyi umuyor’ diye vurguladı.

Aynı zamanda, tüketicilerin bayram sofralarını zamanında düzenlemek için ‘ev sepeti’, ‘oruç sepeti’ ve ‘Paskalya sepeti’ kombinasyonunu kullanmasıyla süpermarketlerdeki trafik de artıyor.

‘Paskalya sepeti’ 5 Nisan Çarşamba gününden itibaren süpermarketlerde yürürlükte ve 15 Nisan Kutsal Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Kuzu, keçi, paskalya çöreği ve çikolatalı yumurta içerir.

Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis yaptığı açıklamalarda, ‘Vatandaşlarımızın Paskalya tatili için tercih ettiği temel mal olan kuzu ve oğlak fiyatları kesinlikle geçen yılki seviyelerde tutuldu’ dedi.

Bakan, ‘Oruç ve paskalya ürünleri fiyatlarında uzun süredir yaşanan tedirginliğin ardından Kalkınma Bakanlığı olarak biz de soğukkanlılığımızı koruyarak zamları durdurmak için gerekli adımları attığımızı belirtmiştik. Savaşın doğurduğu pahalılığın sonuçlarıyla başa çıkarak hane halkının uygun fiyata et bulmasına yardımcı olduk. İlk etapta kuzu ve keçi fiyatlarında bu yıl büyük artış olacağı yönündeki korkulara rağmen, ‘sepet’ fiyatları geçen yılın son seviyelerinde tutularak 10 evroluk hedef fiyata ulaşıldı’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...