Banka hesaplarını ele geçirerek 2 milyon evroluk yolsuzluk yapan çete çökertildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Banka hesaplarını ele geçirerek 2 milyon evroluk yolsuzluk yapan çete çökertildi

Polis tarafından dağıtılan sarmalın üyeleri, Pieria, Imathia, Pella, Attiki, Selanik, Ahaia, Kavala, Girit ve daha birçok bölgede son 8 ayda toplam 87 dolandırıcılık gerçekleştirdi.

Polisin verdiği bilgiye göre, 15 kişi tutuklanarak suç örgütüne katılan 34 kişinin daha kimlik bilgileri tespit edilirken, suç örgütünün amaçlarına ulaşılmasına yardım eden ve banka hesaplarından yararlanan 233 kişi hakkında dava açıldı.

Örgüt üyeleri, kurbanlarını kandırarak banka hesaplarına erişim sağladı ve ardından para transferi yaptı.

Orta Makedonya Polis Genel Müdürlüğü tarafından Selanik’te suç örgütünün tasfiyesi davası açıldı.

Bölge Polis Müdürü Tuğgeneral Georgios Cimas, ‘Katerini Güvenlik Alt Müdürlüğü polis memurları, uzun süreli bir soruşturmanın ardından çok sayıda suç şebekesini çökertmeyi, yöntemlerini belirlemeyi başardılar” dedi.

Dün (4 Nisan 2023) Attiki, Orta Yunanistan, Tesalya ve Orta Makedonya bölgelerinde gerçekleştirilen organize polis operasyonu kapsamında 15 kişi tutuklandı ve tamamı üye olan 34 kişinin daha kimlik bilgileri belirlendi.

Ayrıca, suç örgütünün amaçlarına ulaşmasına yardımcı olan banka hesaplarından yararlanan 233 kişi hakkında dava açıldı. Suç faaliyetlerinden 2 milyon evroya ulaşan bir miktar para çıkarmayı başardılar.

Vatandaşların işlemlerinde, özellikle kişisel kod (PIN) veya elektronik kart doğrulama kodu göndermeleri istendiğinde ve ayrıca hiper bağlantılar aracılığıyla web sitelerine kişisel bilgilerini kaydedecekleri zaman çok dikkatli olmalarını hatırlattı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...