‘Paskalya Sepeti’ yürürlüğe girdi: Kuzu, keçi, yumurta, çörek… - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Paskalya Sepeti’ yürürlüğe girdi: Kuzu, keçi, yumurta, çörek…

Yunanistan’da kuzu-keçinin yanı sıra bir çörek ve bir Paskalya yumurtasının da yer alacağı ‘Paskalya sepeti’ süpermarketlerde yürürlüğe girdi.

Yukarıdaki ürünlerle genişletilen ‘Paskalya Sepeti’, 15 Nisan Cumartesi gününe kadar sürecek.

Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis ‘Kuzu ve keçi fiyatlarında bu yıl büyük artış olacağı yönündeki ilk korkulara rağmen, ‘Sepet’ fiyatlarında geçen yılki seviyelerde tutularak 10 evroluk hedef fiyata ulaşıldı’ dedi.

Georgiadis, bu yılki küçükbaş hayvan üretimin az olmasının yanı sıra, Katolik Paskalyası için büyük ihracat da yapıldığının altını çiziyor.

Kalkınma Bakanlığı’nın verilerine göre süpermarketlerin şimdiye kadar açıkladığı listelere göre kuzu etinin kilosu 9,78 evrodan başlayıp kilosu 10,90 evroya kadar ulaşırken, keçinin kilosu 9,90 evrodan 11,40 evroya kadar.

Yetkili bakanlığın nihai olarak süpermarketlerin ‘sepetine’ kuzu ve keçiyi dahil etme kararının hayvan besicilerinin tepkisine neden olduğunu belirtmekte fayda var.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...