Milletvekili Burhan Baran Şahin postanesinin kapatılacağı haberine tepki gösterdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran Şahin postanesinin kapatılacağı haberine tepki gösterdi

Son günlerde Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) iline bağlı Şahin (Ehinos) köyündeki postane (ELTA) şubesinin kapatılacağı haberi, yoğun bir endişeye neden oldu.

Konu Yunanistan Parlamentosu’na da taşınırken, İskeçe PASOK-KINAL Milletvekili Burhan Baran, konuyla ilgili bir soru önergesi yöneltti.

“ELTA S.A şirketinin yönetiminin İskeçe Vilayeti’ne bağlı Mustafçova (Miki) Belediyesi’nin Şahin köyündeki şubesini kapatacağına dair yaygın bilgi nedeniyle, Şahin yerel halkının yanı sıra komşu köylerde de endişe hakim” diyen Baran, söz konusu şubenin an itibariyle 8 bin kişiye hizmet verdiğini ve bunun bu vatandaşları olumsuz etkileyeceğini vurguluyor.

“Her türlü posta işlemlerinin yanı sıra, emeklilik ödemeleri, devlete olan borç ödemeleri, elektrik faturalarının ödemeleri vb. bu şube aracılığıyla yapılıyor” diyen Milletvekili, vatandaşların bu işlemleri yapmak için oldukça uzak mesaflere gitmek zorunda kalacaklarını aktarıyor.

Baran, “İskeçe Vilayeti ve genel olarak taşra vatandaşları ikinci sınıf vatandaş olmadıkları için… Çünkü taşranın küçülmesi ya da büyümesi merkezi yönetimin alacağı kararlarla doğrudan ilgili olduğu için… Yetkili Bakana sorulur: İskeçe ilindeki Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Şahin köyündeki ELTA mağazasının nihai olarak kapanmasının yerel halk üzerindeki ciddi etkilerini önlemek için ne gibi önlemler almayı planlıyor?” sorusunu soruyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...