ND ile SYRIZA, Türk-Yunan sınırındaki çelik çit nedeniyle ‘birbirlerine girdiler’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND ile SYRIZA, Türk-Yunan sınırındaki çelik çit nedeniyle ‘birbirlerine girdiler’

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, SYRIZA AP Milletvekili Dimitris Papadimulis’in SYRIZA’dan uzaklaştırılmasını istedi.

Bakan, SYRIZA AP Milletvekilinin, Avrupa Parlamentosu’nda, AB’nin, Avrupa Birliği’nin dış sınırlarında, yani diğerlerinin yanı sıra Evros’ta da, caydırıcı çitler inşa edilmesini finanse etmesini yasaklayan bir kararı desteklediğini vurguladı.

Theodorikakos, ‘Papadimulis, SYRIZA’dan ihraç edilmek zorunda. İhraç etmezse, bu, SYRIZA’nın, kendisinin Avrupa Parlamentosu’ndaki kabul edilemez konumunu tamamen benimsediği anlamına gelir. Dolayısıyla ülke sınırlarını yeniden korumasız bırakarak, güvenlik ve yasa dışı göçle mücadelede büyük sorun yaratan bir davranış sergilemektedir. Denizde sınır olmaması ve karada sınırların yol geçen hanı olması yönündeki karar SYRIZA çizgisiyle tutarlı’.

Vatandaşı Koruma Bakanı, Yunanistan-Türkiye sınırının 140 kilometresi boyunca Çit inşaatının tamamlanmasının Başbakan’ın net bir kararı olduğunun altını çizdi. Halihazırda 37,5 kilometrelik yolun yapıldığını hatırlattı ve 31 Mart Cuma günü Evros’ta Başbakan’ın huzurunda, normal bütçeden karşılanması beklenen 100 milyon evro ile, 35 kilometrelik ilave inşaat sözleşmesinin imzalanacağını anımsattı.

Theodorikakos, 2022’de 265 bin göçmenin Evros’tan ülkeye yasadışı girişinin engellendiğini söyledi.

Bakanın eleştirilerine yanıt olarak, Papadimulis ise ‘sahte haberler (fake news) ve SYRIZA karşıtı propagandadan’ bahsetti.

Papadimulis, kendisine atfedilen ‘değişikliğin’ artık Avrupa Parlamentosu’nun resmi görüşü olduğunu kaydederken, Avrupa Halk Partisi’nin (ND Milletvekillerinin de ait olduğu parti) yarısı tarafından oylandığını vurguladı.

‘28 kabul, 2 aleyhte ve 2 çekimser oyla kabul edildiği bir raporda yer alıyor. Yani Avrupa Halk Partisi tarafından da oylandı’ dedi.

Öte yandan Papadimulis, çitin uzatılmasından yana olup olmadığını açıkça belirtmedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...